Sari la conținut

Cand se poate introduce zaharul in alimentatia...

Cand se poate introduce zaharul in alimentatia copiilor? Daca as vrea sa fac prajituri mai sanatoase, cu ce as putea inlocui zaharul?

Răspunsuri
Depinde de varsta copilului. Zaharul dupa varsta de 1 an. Dulciuri cam dupa 2 ani. Siropul de agave sau de artar este o alternativa mai buna. Incercati sa evitati zaharul alb cu zahar brun sau brut. Ideea e urmatoarea : cu cat e mai rafinat cu atat e mai daunator. Totul tine de dvs , daca "educati " gustul copilului fara zahar sau in cantitati mici nu va simti nevoia pe viitor sa manance mult dulce.
Nu exista o varsta anume la care se poate introduce zaharul . Ce trebuie retinut, este ca acesta actioneaza in acelasi loc al creierului, unde actioneaza drogurile si tutunul, deci devine o dependenta inutila.
Cu cat mai devreme , cu atat mai rau. Nu cred ca este nevoie sa o faceti prea curand. De ex in prajituri puteti folosi putin zahar de stevie. Dupa varsta de 1 an introduceti mierea....dar numai la final.Mierea tratata termic, devine toxica.
Copilasii nu simt nevoia de dulce, asa cum nu simt nevoia nici de sarat. Singurele dulciuri ar trebuii sa fie fructele proaspete, sub forma de piure, sucurile indoite cu apa...niciodata simple pt ca dau aciditate la stomac.
In functie de varsta copilului, eu optez pentru mierea de albine (cumparata de la sursa sigura, caci multa e contrafacuta, din pacate); nu sunt adepta inlocuitorilor sintetici de zahar
In primul an , bebelusul nu are nevoie zahar. Introducerea lui este recomandata sa se faca cat mai tarziu. Laptele matern, formula , legumele, fructele contin suficient zahar.
Cantitatea de zahar recomadata este de maxim 30 g/zi pentru copiii mai mari de 1 an , si maxim 40gr/zi pentru copilasul de 3 ani
Laptele matern contine zahar care provine din alimentele consumate de mama, nu trebuie indulcite ceaiul sau piureul bebelusului deoarece acesta se bucura de gustul lor natural iar glucoza din aceste alimente este mult mai benefica organismului micutulu.
Poti folosi curmale pentru indulcit sau fructe.Poti incerca chiar niste dulciuri raw vegane care sunt indicate copilasilor.Atentie insa la varsta copilului si la introducerea fructelor/alimentelor alergene.Zaharul ar trebui evitat si de catre adulti,dar noi suntem deja dependenti de zahar si de "dulce".
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!