Sari la conținut

Cum se descongestioneaza corect nasul la...

Cum se descongestioneaza corect nasul la bebelusi?

Răspunsuri
Eu am folosit ser fiziologic si aspirare cu o pompita de mana. Pediatrii mi-au recomandat insa sa folosesc mereu batista bebelusului ca sa se curete mai bine si sa apara infectii la plamani / urechi. Noaptea am incercat sa pastrez aerul mai umed. Daca doctorii au spus ca ajuta am facut si aerosoli cu ser fiziologic sau adrenalina, dupa recomandari.
eu tot cu ser fiziologic si aspirare cu pompita, iar cu batista bebelusului am apelat numai cand era foarte incarcat nasul. se mai dau tot felul de solutii pentru decongestionare, dar mie nu mi se par prea ok pentru copii, cand este cazul trebuie sa apelezi, medicul cred ca este cel mai in masura sa iti spune ce sa folosesti in functie de starea lui
Aspirarea cu pompa de nas folosesc eu.Pompiţele nazale sunt dispozitive speciale pentru extragerea mucozităţilor din năsucul bebeluşilor.Micuţii nu sunt apţi să sufle nasul atunci când acesta este plin de mucus, de aceea este nevoie de un instrument care să ajute la extragerea lor. În acest scop s-au creat pompiţele de nas pentru aspirare nazală care se găsesc în toate magazinele de specialitate.
Pentru că bebeluşii nu au voie să folosească medicamente pentru desfundarea nasului, picăturile saline pot fi pregătite şi în casă din apă şi sare şi pot fi puse în nări pentru a umezi secreţiile nazale întărite. În acest fel, se elibereaza căile respiratorii ale micuţului.Trebuie să ţii bebeluşul cu capul între picioarele tale, să vorbeşti tot timpul cu el pentru a-i capta atenţia şi pentru a se mişca cât mai puţin şi îi poţi turna cu o pipetă 1-2 picături în fiecare nară, ţinându-l câteva secunde cu capul aplecat un pic mai jos. După ce secreţiile s-au umezit şi înmuiat este indicat să foloseşti o seringă sau o pompă nazală pentru a extrege secreţiile.
Eucaliptul este eficient si usor de folosit in cazul bebelusilor. Câteva picături de ulei de eucalipt puse în apă în care îi faci băiţă poate ajuta la desfundarea nasului copiilor. De asemenea, ungerea unei porţiuni a pielii copilului cu acest ulei poate emana vapori care ajută căile respiratorii să se elibereze. Nu da cu ulei de eucalipt în zone în care micuţul ar putea pune guriţa.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!