Sari la conținut

1 din 3 copiii ajunge în spital din cauza infecțiilor respiratorii. Avem soluții? Da!

Cu toții am trecut prin momente grele în privința sănătății copiilor noștri. Când era mică, Sophia răcea foarte repede și imediat atingea temperaturi alarmante. Am ajuns la spital cu ea de nenumărate ori. Sunt sigur că ați pățit la fel.

Pe atunci nu existau atât de multe studii și sfaturi pentru părinți. Nu prea știai cum să previi infecțiile respiratorii.

Din păcate, nici acum părinții nu sunt foarte informați, deși au mult mai multe surse din care se pot interesa. Rata infecțiilor respiratorii inferioare la copiii de vârsta 0-4 ani este 12% la nivel de an, de 3 ori peste media europeană de 4%. România se confruntă cu o reală problemă, una care bagă în spital 1 din 3 copii în sezonul rece. (Raportul Național de Sănătate 2015 - primul de acest fel pe grupe de vârstă)

Am descoperit un interviu cu o somitate în domeniu, o doamnă care dă sfaturi concrete, la îndemâna noastră, prin care putem crește imunitatea copiilor în sezonul rece. Căci de la imunitatea scăzută li se trag micuților toate aceste infecții.

Cum vine frigul, mă gândesc că aveți nevoie de aceste informații, așa că iată ce spune doamna doctor Doina Pleșca, un specialist cu supraspecializarea în domeniul pneumologiei pediatrice, director al departamentului de pediatrie de la Facultate de Medicină ”Carol Davila” și managerul spitalului de copii ”Victor Gomoiu”, într-un interviu acordat celor de la Digi24.

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!