Sari la conținut

10 cel mai des întâlnite motive pentru care bebeluşii se trezesc în timpul nopţii. Ce este de făcut

În primele 18 luni, bebeluşul trece prin numeroase schimbări dintre cele mai diverse, motiv pentru care somnul îi este adesea tulburat. De aceea, aceasta perioadă este dificil de depăşit atât pentru micuţ, cât şi pentru mama care trebuie încontinuu să se adapteze schimbărilor.

Dacă bebeluşul tău obişnuieşte să se trezească brusc peste noapte, aparent fără niciun motiv, s-ar putea să se confrunte cu una dintre aceste probleme:

Bebeluşul nu doarme în timpul nopţii. Ce este de făcut

Asigură-te că temperatura din cameră este optimă. Îmbracă-l sau dezbracă-l, după caz. Potrivit specialiştilor, în timp ce producerea de temperatură (termogeneză) a nou-venitului pe lume este scăzută, pierderea de temperatură (termoliză) este de 4 ori mai mare decât la adult. De aceea, în camera bebeluşului trebuie menţinută o temperatură medie de 22-24 grade Celsius. Atenţie! Patul nu trebuie aşezat aproape de calorifer, radiator sau sobă şi nu trebuie plasate lângă copil sticle fierbinţi cu apă sau paturi electrice (acestea pot fi folosite pentru încălzirea patului, dar trebuie scoase înainte de punerea copilului în pat).

Creează-i o rutină şi nu te abate de la ea – Bebeluşul adoarme mult mai uşor şi mai bine dacă i s-a creat o rutină. Dacă este obişnuit să adoarmă la o anumită oră, în fiecare zi, asigură-te că nu îl culci mai târziu. Aceste lucru este valabil şi dacă sunteţi plecaţi de acasă.

Hrăneşte-l suficient – Dacă bebe adoarme cu burta plină, şansele să se trezească în timpul nopţii sunt mai mici. Mai mult, dacă a trecut deja de primele 6 luni, asigură-te că tolerează mâncarea nou introdusă.

Nu vă mai jucaţi înainte de somn – Evită să vorbeşti prea mult cu el şi să vă jucaţi, înainte de ora de culcare. Dacă se plictiseşte, şansele să adoarmă mai repede sunt mai mari. Stai lângă el, pentru a-l ajuta să se simtă în siguranţă, dar nu încerca să îi atragi prea tare atenţia.

Citeşte şi Ce să facem ca bebelușii și copiii să doarmă toată noaptea

Sursa foto: Pexels
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!