Sari la conținut

10 lucruri care se schimbă odată cu diversificarea

De când nu mai eşti mămică de bebeluş alăptat exclusiv (sau hrănit doar cu lapte praf) observi că viaţa ta se schimbă. Diversificarea complica lucrurile, cum am redescoperit şi eu zilele trecute, odată cu primul piure de morcovi al lui Bebe 2. Adică eşti emoţionată şi entuziasmată de schimbări, te bucuri că a crescut şi mâine-poimâine veţi mânca cu toţii la masă, dar…

1. Acum trebuie să stai zilnic sau măcar o dată la două zile să îi prepari masă: legume de curăţat şi spălat temeinic, apoi de pus la gătit, de dat prin blender, de stabilit mereu consistenta potrivită a piurelului şi în final de hrănit bebeluşul cu răbdare şi calm.

Toată treaba cu pregătitul legumelor pentru gătit ia în mod normal 5 minute şi alte 5 cât prepari piureul. Dar eu am nevoie de muuuuult mai mult, că fac lucrurile cu încetinitorul şi până nu spăl şi dezinfectez totul de zece ori, nu mă las. Nicio grijă, cu fiecare zi entuziasmul scade şi curând ar trebui să intrăm în normal. E ciudată rău grija asta a mea pentru prepararea hranei bebeluşului în condiţiile în care tot închid ochii la restul lucrurilor pe care le bagă în gură. Jucăriile la care molfăie toată ziua au fost sterilizate o singură dată…în viaţă. Dacă le scapa din mâna i le suflu de două ori şi gata, sunt ca noi. Doar la sfârşit de zi i le spăl bine. Cu mâncarea însă e o altă poveste…

2. Trebuie să găseşti surse sigure de unde să cumperi mereu produse proaspete şi de calitate. Aşa cum am făcut şi cu Albert, cel puţin în primii doi ani de viaţă vreau să îi dau (pe cât posibil) alimente bio: fructe, legume, carne, ouă, ulei de măsline.

 

(…)

Citește mai mult pe www.ruxandraluca.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!