Sari la conținut

5 feluri în care poți face băița de seară mai distractivă

Cei mai mulți bebeluși adoră băița de seară, însă mai există și excepții, mai ales după vârsta de 4-5 luni când, uneori, apar protestele! Unele mai vehemente, altele... însoțite de o adevărată inundație din cauza energiei celui mic. Dacă te încadrezi în scenariu, sigur ai nevoie de câteva trucuri prin care poți face îmbăierea prichindelului mai distractivă. Atât pentru el cât și pentru tine. Care sunt acele trucuri?

În general, bebelușilor le place predictibilitatea, lucrurile repetitive – devenite obiceiuri, pentru că îi fac să se simtă în siguranță, iar băița și ritualurile sale formează un asemenea moment intens așteptat și savurat de cel mic. Însă, mai există și excepții, mai ales după vârsta de 4 luni. Ce e de făcut în aceste situații?

Coafura trăsnită

Cu siguranță, printre cele mai viralizate fotografii cu bebeluși pe Internet se numără și cele cu frezele de la baie. Atunci când mama sau tata aranjează ciuful umed în toate direcțiile. Nu ai nevoie decât de un șampon natural 100 %, un bebeluș cu o podoabă capilară mai bogată și multă imaginație. Și o oglindă în care cel mic să se privească. 

►Citește și Cât de importantă e băița bebelușului

Colorează apa!

Transformă apa din cădiță în o adevărată mlaștină pentru micul “crocodil” folosindu-te de culoarea verde. Ori în roz, dacă ai o mică prințesă. Iar jucăriile se pot transforma în adevărate personaje, pentru că o poveste îi atrage mai mult decât orice, chiar și la 4 luni. Cum poți colora apa? Există soluții speciale, fără substanțe chimice, pe care le poți găsi în unele magazine specializate pentru copii ori pot fi comandate online.

Puterea dușului

Ce-i drept, de cele mai multe ori, cei mici pot pot provoca un adevărat dezastru în baie atunci când dușul, mai precis paleta de duș, se transformă în jucăria lor preferată. Totul în jur, inclusiv mami sau tati, va fi ud. Însă, cu un pic de îndrumare și cu o vigilență pe măsură, paleta de duș se poate transforma în cel mai distractiv gadget. Fie că o plimbi ușor cu jetul de apă pe lângă prichindel, fie că-l clătești ușor pe creștet, având grijă să nu-i intre apa în ochișori, distracția e garantată. Iar dacă juniorul e ceva mai mărișor, peste 1 an, poți apela la un joc: “umple găleata”. Ai nevoie de o găletușă de plastic, de preferat cea pe care o folosiți la nisip – spălată în prealabil, evident! – de câteva picături de spumant și dușul, bineînțels. Cel mic poate umple găletușa cu apă până ce clăbucul format revarsă.

►Citește și Cosmeticele pentru copii. Recomandări pentru alegeri sănătoase

Ascunde săpunul!

Un fel de v-ați ascunsela cu săpunul prin clăbuc. Căci prichindeii adoră clăbucul și să ascundă rățuștele din plastic și săpunul prin spuma densă. Alege o marcă specială pentru bebeluși, fără parabeni și alte substanțe chimice care pot irita pielea și ochișorii.

Distracție la dublu

Te doare deja spatele pentru că stai aplecată deasupra căzii? Ori genunchii ți-au amorțit decât ai stat lângă cel mic să-l supraveghezi? Ei bine… de ce nu intri și tu în cadă cu el?! Vorbim de cada de adulți, nu de cădița pentru bebeluși, bineînțeles!
Însă trebuie să te asiguri în prealabil că cel mic este dispus să împartă spațiul de joacă și tot clăbucul cu tine!

Tu cu ce alte jocuri îl distrezi pe cel mic la băița de seară?

Sursa: KidSpot

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!