Sari la conținut

7 semne prin care bebe îţi arată că tu eşti universul lui

Bebeluşul vine singur pe lume şi nevinovat, neajutorat. Aduce cu sine un bulgăre de emoţii şi iubire de nu încape pe un singur Pământ. Iar la schimb cere tot iubire. Iubirea ta – mama – iubirea tuturor celor care doresc să i-o ofere. Numai că aşa cum nici noi nu îi iubim la fel pe toţi cei din jurul nostru, nici el nu o poate face, motiv pentru care alege un singur om, maxim 2 sau poate 3, în funcţie frăţiori are sau nu pe această lume. Cum îşi arată el, micuţul care încă nu cuvântă, iubirea faţă de tine? Cum îţi spune că eşti persoana lui preferată din lumea aceasta?

Citeşte şi umple-ţi sufletul:

Îţi zâmbeşte – Dumnezule, ce dovadă mai mare de iubire poţi primi de la un suflet inocent, care nu doar că nu ştie să vorbească, dar nici nu cunoaştea disimularea? Zâmbetul, exact! Dacă micuţul cu cei mai frumoşi ochi din lume, cel mai minunat dar şi dulce guriţă ţi-a zâmbit, e clar! Te iubeşte deja până la infinit şi înapoi.

Se uită la tine  - Dacă al tău coleg de birou te priveşte un pic cam insistent în ochi, undeva e o problemă. Dacă o face mogâldeaţa ta, e semn de iubire pură! Piticul o face pentru că te studiază, vrea să te cunoască mai bine, vrea să îţi asocieze trăsăturile feţei cu mirosul tău, pe care îl adoră.

Te alege pe tine, după miros – Mai mult sau mai puţin, copilul ştie aproape tot despre tine. Ţi-a auzit vocea încă de pe vremea când era în burtică, şi îţi şi recunoaşte mirosul din 1000. În cadrul unui studiu menţionat în cartea ”The Philosophical Baby”, scrisă de psihologul Alison Gopnik, se arată că, atunci când bebeluşul este poziţionat între sânul mamei şi sânul altei femei, va întoarce imediat capul spre sânul celei care i-a dat naştere. Pură dovadă de iubire, nu?

Faţa ta îi luminează lumea – Cu siguranţă cunoşti acest sentiment. Ai plecat de lângă bebe 2-3 ore, te-ai întors, te-ai uitat la el şi chipul i s-a luminat într-o clipită. Ce vrea să îţi spună? Că te iubeşte enorm, mămico!

► Citeşte şi Cum îţi dai seama că bebeluşul tău este mulţumit?

Mânuţele lui te cheamă – Dacă bebe nu poate vorbi nu înseamnă că nu se poate exprima, iar limbajul corporal îţi arată cât de mult te iubeşte şi cât de multă încredere are în tine. La 6 luni, micuţul întinde mânuteţele după tine. Dacă nu a împlinit, încă, jumătate de an, apelează la un alt truc: îşi înţepeneşte uşor corpul, astfel că te face să îl iei în braţe instantaneu!

Te caută mereu cu privirea – Vocea mamei sau o simplă atingere a ei îl poate calma cu uşurinţă pe bebe. Aşa că nu este de mirare că în tot haosul care îl înconjoară el tot pe mami ar alege-o. Se uită după tine, îţi întinde mânuţele şi bucuria îi umple inima imediat ce ajunge în braţele tale.

Celelalte persoane îl obosesc – Bunicii micuţului nu sunt chiar cei mai fericiţi, când văd că după câteva minute în care l-au ţinut în braţe el deja plânge şi vrea din nou la mami. Aceste este alt semn care îţi arată că micuţul te iubeşte din toată inima şi numai în braţele tale se simte protejat.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!