Sari la conținut

Broșuri anti-vaccinare cu informații false, care poartă siglele Ministerului Sănătății și UNICEF, au fost distribuite bucureştenilor

Mai multe broșuri și pliante cu mesaje anti-vaccinare au fost distribuite în căsuțele poștale ale locuitorilor din București. Pliantele poartă siglele Ministerului Sănătății, UNICEF și Organizației Mondiale a Sănătății și promovează mesaje false: „Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă”, scrie pe unul dintre pliante.

În broșură se mai afirmă și că vaccinurile conțin pesticide cu „efecte neurotoxice declarate cancerigene”, care „produc malformații genetice fetale” și autism, cititorii fiind îndemnaţi să acceseze un site anti-vaccinare.

Mai revoltător de atât este că astfel de pliante sunt distribuite în condițiile în care în România, în luna martie a acestui an, au murit peste 40 de oameni, majoritatea copii cu vârstă de până în 3 ani, din cauza epidemiei de rujeolă.

Deputatul Pro România Gabriela Podașcă, cea care a semnalat cazul, solicită de urgență ca Ministerul Sănătății "să iasă public și să infirme asocierea cu această campanie și în același timp să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunilor legale împotriva celor care se fac vinovați de răspândirea acestor materiale". Gabriela Podașcă reclamă și "inerția autorităților și lipsa de soluții în combaterea rujeolei, care continuă să facă victime în România", relatează Hotnews.ro.

"Legea vaccinării este blocată de luni de zile în Parlament de Liviu Dragnea. În tot acest timp, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să aibă niciun plan coerent împotriva rujeolei, de asigurare a stocurilor necesare de vaccinuri și de imunizare a persoanelor vulnerabile. Este inadmisibil să avem în continuare această criză care a adus suferință multor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuză pentru aceste drame", adaugă Gabriela Podașcă.

Cazul a fost semnalat, de asemenea, pe Facebook, de Ioana Mănoiu, care a scris "Iată ce am primit în căsuța poștală. Se sesizează oare cineva? Broșura semnată Unicef, Ministerul Sănătății și World Health Organization. Îți spun că vaccinul îți distruge copilul pentru întreaga viață.....", postare insotită de fotografiile cu broșură. 

Ministerul Sănătătii "se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare"
 
 Ministerul Sănătătii "se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale", se arată într-un comunicat al instituției.
 
 "Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără  aprobarea Ministerului Sănătătii sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părintii și pot pune în pericol sănătatea populației", se mai precizează în comunicatul citat.
 
 "Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalităti  iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am insă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continuă să fac tot ce îmi stă în putere pentru că părinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viată sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru că cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică", afirmă ministrul Sănătătii, Sorina Pintea.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!