Sari la conținut

Cele mai mari pericole din casă atunci când ai un nou-născut

Se vorbeşte mult despre siguranţa copilului atunci când este un pic mai mare şi începe să se mişte independent. Şi de măsurile care pot să fie luate pentru a preveni accidentele.

O astfel de grijă trebuie avută însă încă de la naştere. Uite care sunt cele mai mari pericole şi ce poţi face pentru a le preveni dacă ai un nou-născut.

Somnul

Este bine să doarmă în spaţiu propriu, cu un sac de dormit în loc de o pătură, şi fără jucării sau perne în jur, pentru a evita periccolul de sufocare.

►Citește și Primele 24 de ore acasă cu bebeluşul

Măsuţa de schimbat

De obicei aceasta este la înălţime, astfel încât să îi vina adultului mai uşor. În acest caz bebeluşul nu ar trebui niciodată lăsat nesupravegheat, nici chiar pentru a merge să iei ceva din altă cameră. Cel mai sigur este să pui măsuţa de schimbat direct pe podea.

Baie

Bebeluşii nu trebuie niciodată lăsaţi nesupraveghiati atunci când fac baie. Chiar dacă se foloseşte un scăunel special pentru baie.

Obiecte grele sau care se pot sparge

Nu ar trebui puse obiecte grele sau care se pot sparge în preajma sau mai ales deasupra locului în care îşi petrece bebeluşul timpul. Cum ar fi un tablou cu ramă groasă deasupra pătuţului.

►Citește și Primele zile cu un nou-născut! 9 trucuri care îți pot face viața mai ușoară

Mobila

Toată mobilă trebuie să fie prinsă în perete, mai ales dacă bebeluşul are un frăţior / o surioară mai mare şi ar putea să tragă de ea. Da, şi televizorul trebuie securizat.

Căzături ale adulţilor

Când ai un bebeluş în braţe poate fi foarte periculos pentru acesta să cazi. Aşa că fă tot ce este posibil să previi – fără covoare care alunecă, fără lucruri împrăştiate pe jos, o lumină de veghe mereu aprinsă. 

Lucruri fierbinţi

Ocoleşte să foloseşti orice este fierbinte în preajma copilului. Nu se ştie ce mişcare faci şi cafeaua ta tocmai scoasă de pe foc să îţi cadă din ceaşcă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti