Sari la conținut

Cu bebe la plimbare, in fiecare zi

Mamele (dar mai ales bunicile) vin cu ideea ca bebe nu trebuie scos din casa daca vremea este urata sau daca este foarte frig. Evident ca exista niste limite in ceea ce priveste plimbarea cu copilul afara, dar in principiu cu bebe poti sa iei la plimbare in fiecare zi.

Medicii recomanda ca bebelusii sa fie plimbati zilnic incepand din a doua saptamana de viata, iarna, si din prima saptamana, vara. Aerul de afara, mediul exterior casei are un efect benefic din mai multe puncte de vedere: ii oxigeneaza plamanii, ii maturizeaza mecanismul fiziologic al termoreglajul corporal si il caleste, iar de afara aerul il relaxeaza si il ajuta sa doarma mai bine.

Cateva masuri sunt esentiale pentru ca mica plimbare sa fie o placere si pentru bebe si pentru mama.

Pielea bebelusilor este sensibila la frig, soare si vant, de aceea trebuie s-o protejezi cu o crema hidratanta speciala pentru bebelusi sau de protectie solara dermocosmetica.

Imbraca-l bine. Bebelusul nu-si poate regla temperatura la fel de bine ca adultii, asa ca trebuie imbracat mai gros decat tine. Ai grija sa-l infofolesti la maini si la picioare, pentru ca sunt zonele unde il prinde frigul cel mai repede. Acopera-l cu o paturica dar nu-l infasura ca un balot.

Plimbarea trebuie sa dureze 15-30 de minute iarna. Important e sa-l plimbi zilnic, chiar daca nu o faci mai mult de 20-30 de minute. Plimba-l doar la pranz si dupa-amiaza; atunci gerul e mai "moale" si soarele mai bland.

Daca e cuminte si linistit, inseamna ca se simte bine. Daca devine agitat, scancit si nelinistit, este modul lui de a-ti transmite ca-i e frig si ca plimbarea trebuie sa ia sfarsit.

Il poti plimba si daca este ceata sau daca este ploaie marunta. Singura restrictie in ceea ce priveste plimbarea afara este vantul puternic, si asta numai in cazul bebelusilor mai mici de un an.

Si un sfat: nu-i pune fular la gura si la nas. Nu-i face nici un bine, ba chiar din contra. Solutia este sa-i cureti bine nasul inainte de a iesi afara, daca este cazul si are depuneri, si sa-l indemni sa respire pe nas, nu pe gura.

Citeste si:

Somnul bebelusului in aer liber

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!