Sari la conținut

Cum isi adorm alte mame bebelusul

Sa pornim in incercarea noastra de a-i ajuta pe bebelusi sa adoarma mai repede si timp indelungat de la doua postulate: nu exista doi copii care sa doarma la fel si somnul copiilor nu seamana cu cel al adultilor.

 

Acestea fiind spuse si asumate, deci nu va asteptati sa gasiti aici metoda infailibila aplicabila oricui, sa purcedem la drum. Ca sa adoarma mai repede si cu treziri mai putine ai putea sa:

- il obisnuiesti sa adoarma pe zgomot ca nu orice deschidere / inchidere de usa sa il trezeasca

- sa ii faci seara inainte de culcare o baie mai lunga, urmata de un masaj

- dar si sa nu-i faci nicio baie inainte, pentru ca il agiti si il superi

- sa ii gasesti modul personal preferat de dormit - in patul sau, in patul tau, pe tine, leganat la tine in brate, intr-un cosulet etc

- in primele saptamani sa il infesi

- sa il plimbi cu un sistem de purtare ; sa il plimbi cu un carut

- sa ii canti / sa apelezi la o jucarie care canta / sa incerci un zgomot alb 

- sa vezi daca nu are vreo suferinta - poate ca reflux, poate ca nu stie sa suga cat sa se sature, poate ca dintisorii sunt de vina

- sa incerci sa mai schimbi persoana care il adoarme. Apeleaza si la tata sau la bunica / bona / vecina sau cine o mai fi prin preajma. Uneori lor le iese mult mai usor.

- renunta, uneori este posibil sa nu-i fie somn. Scoate-l afara si peste cateva ore va adormi mai usor.

- sa ii spui ca ai ceva urgent de facut si revii imediat. Stai cateva minute si la intoarcere poti avea surpriza ca nu a mai avut putere sa te astepte.

- sa apelezi la biberon, san, suzeta, jucarie favorita - orice suge si il linisteste

- sa fii langa el cam cand intuiesti ca se va trezi, datorita terminarii unui ciclu de somn, si sa il mangai usor ca sa adoarma la loc.

 

Toate sfaturile de mai sus sunt modalitati deja testate de alte mame si arata ce anume a functionat in cazul bebelusilor lor. Pe multe dintre ele le-am folosit si eu de-a lungul timpului: adormirea in carut, de preferinta afara, adormirea pe muzica, adormirea leganat in brate, folosirea unei jucarii favorite, amanarea somnului pe mai tarziu etc

Niciuna nu s-a dovedit a fi infailibila, mergand cand una, cand alta sau poate nimic si atunci au fost doar lungi ore de chin. Daca treci si tu prin asa ceva, atunci tot ce poti face este sa incerci sa te relaxezi, sa nu te mai gandesti ca este ceva in neregula cu tine, sau cu bebelusul. Pur si simplu somnul este una din marile probleme ale copiilor mici si ea se va rezolva, cu timpul.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!