Sari la conținut

Cum îți ajuți copilul să accepte tratamentul cu aerosoli în câțiva pași simpli

Afecțiunile respiratorii sunt frecvente în perioada aceasta din an. Vin la pachet cu frigul, umezeala, schimbările bruște de temperatură, alergiile și scăderea rezistenței organismului, toate specifice sezonului rece.

Infecțiile respiratorii pot fi virale sau bacteriene și se pot localiza la diferite nivele ale aparatului respirator: nivelul superior (rinite, rino-faringite, faringite, amigdalite, adenoidite, otite, sinuzite, laringite) sau inferior (traheite, bronșite / bronsiolite pneumonii).

Rinitele sunt cele mai frecvente afecțiuni ale copiilor și constau în inflamarea mucoasei nazale. Se manifestă prin congestie nazală și secreții, senzație de mâncărime și durere.  Pentru a le evita, e bine să la oferim copiilor o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și minerale, să fim atenți la igiena și să evităm spațiile aglomerate și neaerisite.

În rest, ochii în patru la simptomele pe care le manifestă ăștia mici, și apelați strict la medic pentru recomandări! Tratamentul nu se face după ureche sau conform sfaturilor vecinei de la doi (exceptând cazul în care vecina de la doi e pediatru). Aerosolii pot reprezenta un tratament eficient pentru afecțiunile respiratorii și complicațiile acestora. Prin intermediul aerosolilor, medicamentele ajung direct în căile respiratorii și îl ajută pe cel mic să se facă bine, fără a pătrunde în organism în cantități mari.

E bine de reținut că dacă sunt folosiți necorespunzător, aerosolii pot agrava simptomele, așa cum se întâmplă în cazul bronșitei, când accentuează secrețiile (și de aici tusea puternică). Revin la ce spuneam mai sus: nu acționăm de capul nostru, ci doar la recomandarea specialistului!

(…)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!