Sari la conținut

Este periculos aerul condiţionat pentru copil? Care este temperatura ideală în camera copilului?

Temperaturile extreme ne dau mari bătăi de cap. În lupta cu ele, folosim permanent aerul condiţionat acasă, în maşină şi în birou, ignorând efectele adverse care apar. Şi, deşi pentru noi, adulţii, nu ar fi o problemă prea gravă faptul că ne doare capul, din când în când, sau că ne trezim cu nasul înfundat, nu putem risca astfel de simptome şi la bebeluşi sau la copilaşii puţin mai mari.

Care este temperatura ideală în camera copilului?

Indiferent de anotimp, temperatura în camera de somn a copilului, fie că este bebeluș, fie că este mai mare, trebuie să fie în jurul valorii de 20-22 de grade Celsius. Nivelul acesta este destul de greu de menţinut vara, în condiţiile în care în casă se poate ajunge şi la 30 de grade Celsius în oraşele mari, cu foarte multe blocuri.

►Citeşte şi Cum protejăm bebeluşul de căldura extremă. Semnele deshidratării

Deci, ce este de făcut? Folosim aerul condiţionat dacă avem copii?

Răspunsul este da, folosim aerul condiţionat dacă avem copii, însă mai important de atât este cum!

Trebuie să ştim că nu aerul conţionat face rău copilului, ci diferențele bruște de temperatură dintre interior și exterior.  Să treci de la de 20-22 de grade Celsius la peste 38 de grade Celsius nu este deloc ușor, deoarece corpul trebuie să lupte cu termoreglarea.

Același lucru este valabil și în mașină. Spunem adesea că am răcit de la aerul condiționat din mașină, însă trecerea bruscă de la 18 grade la +40 de grade Celsius, cât sunt afară, este marea problemă.

►Citeşte şi Îngrijirea nou-născutului pe timp de vară. Recomandările specialistului

Aşadar, pentru a folosi aerul condiţionat într-o casă în care sunt copii, trebuie să ţinem cont de anumite lucruri:

  • Să nu mutăm luăm copilul brusc dintr-o cameră în care temperatura este potrivită – 20 – 23 de grade Celsius- şi să îl scoatem în căldură.
  • Să curăţăm corect şi frecvent aparatul de aer condiţionat, pentru că acesta poate provoca alergii sau infecţii respiratorii (aceasta este, în fapt, o mare problemă de care foarte puţini părinţi ţin cont)
  • Să avem grijă ca aerul să nu bată în direcția pătuțului sau a locului unde este aşezat copilul. Recomandat este să răcim indirect camera copilului

► Citeşte şi Cât de cald este prea cald pentru bebe. Ce este de făcut

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!