Sari la conținut

Femeie, taci și alăptează! Eventual, până la adânci bătrâneți

Tocmai am fost dată afară de pe unul dintre puținele grupuri de facebook în care eram și n-o să vă vină să credeți care: cel de alăptat. Da, eu Lăptăreasa șefă, militanta pro-alăptare oriunde și oricum, doamna Nu Dați Banii Pe Prostii, Alăptați-i Pe Copii. Și a venit așa, ca un pumn în față, adică nici măcar nu mi s-a dat ocazia să port un dialog. Poc, m-au dat afară.

Citeşte şi Dragi producători de lapte praf, nu mai încercați să ne convingeți că formula e la fel de bună ca laptele matern

Să vedeți cum a fost. O mamă la capătul puterilor scrie un mesaj cum văd tot mai des pe facebook: că nu mai poate. Că are un bebeluș de un an și jumătate, care suge de jdemii de ori pe noapte și toată ziua-bună-ziua, că ea nu are timp nici să gătească, nici să se spele pe dinți, copilul nu mănâncă nimic altceva, ea nu doarme, soțul nu înțelege.

Era un strigăt de ajutor, așa cum sunt multe multe multe pe facebook. Mamele își scriu ofurile, depresiile, nesomnurile în grupuri de femei asemeni lor, cu probleme și soți asemănători, în căutare de sprijin și înțelegere. Aceste mesaje nu sunt postate cu gândul că va veni cineva să le șteargă praful, să le curețe cartofii ori să le hrănească pruncii. Aceste mesaje nu caută soluții, ci doar empatie. În primul rând, îți face bine SĂ SPUI. În al doilea rând, e minunat să spui cuiva care TE ASCULTĂ. În al treilea rând, îți mai trece din supărare când auzi că mai sunt copii care trag de țîțe, că mai sunt soți pe care-i doare undeva, că pungile pe la ochi nu s-au inventat la tine.

Așa că am îndrăznit să îi spun că e perfect în regulă să înțarce copilul.

(...)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!