Sari la conținut

cum reusiti sa ii convingeti pe cei mici sa...

cum reusiti sa ii convingeti pe cei mici sa stea la tuns? e indicat sa tunzi copii iarna?

Răspunsuri
La noi functioneaza cel mai bine puterea exemplului, prin urmare ori de cate ori trebuie tuns baietelul nostru se tunde si bunicul si astefel stau amadoi cumintei pe scaun si sunt tunsi de tati. Cel mic este tare incantat inca de cand a implinit un an il tundem si am folosit mereu acesta metoda, in plus cred ca ajuta foarte mult si faptul ca este acasa inconjurat si incurajat de cei dragi. Multa bafta si multa rabdare iti doresc!!!!
buna, eu o sa-i iau motul baiatului acum de sarbatori, si dupa o sa-l tund zero.sper sa stea cuminte.Tati are experienta cu tunsul, i a tuns pe toti nepotii, doar la el stateau,..nu avea o tehnica anume, erau intr-un mediu cunoscut, avea rabdare, aveau cate o jucarie in mana, plus ca stateau si parntii langa ei..de multe ori se facea ca il tunde si pe tati,cred ca tunsul e ca si la baita.daca stii cum sa-i iei de la inceput nu vor fi probleme.
Eu nu ii tund iarna, mi-ar placea sa pot sa-i las cu parul mai lung si vara, insa transpira prea tare. Tot ca o joaca a mers si in cazul nostru si a fost mai placut acasa decat la coafor. Doar ca...hm... nu au iesit niste tunsori prea frumoase
Poti incerca saloane speciale pentru copii cu masinute, jucarii...
Buna,

la noi de cand e mititel (in prezent avem 5 ani) l-am tuns acasa cu masina de tuns. Il pun pe olita, in camera, dezbracat si ii pun desene animate la tv. Asa cuminte sta ca ar vrea sa-l tund in fiecare zi. Trebuie si ziare puse sub olita si...nu se face nici mizerie. Rodica
buna, coneteaza foarte mult sa fie linistit copilul, sa nu fie agitat, sa planga si persoana care il tunde,sa aiba rabdare cu copilul, si pentru inceput sa il cunoasca, daca se poate s afie cineva din familie, sau cel putin un cunoscut apropiat al copilului.iar daca de prima oara i a fost frica, cu greu veti reusi prin orice metode sa linistiti copilul si sa stea cuminte
Știm, tunsul poate fi o aventură pentru tine și copilul tău! Puștiul nu stă locului mai mult de 10 de secunde, iar toată experiența ta de hair-stylist constă în faptul că, acum vreo 25 de ani, ai tuns o păpușă. Bonus, cel mic nu vrea să treacă pragul unui salon. Sau încă nu ai tu curaj să-l iei de mână și să mergeți la tuns? Oricare ar fi varianta corectă, nu intra în panică!
În primul rând, pregătește-ți copilul pentru ceea ce urmează cu o discuție în care îi explici de ce trebuie să se tundă. Fă în așa fel încât să-și dorească să fie tuns, nu să se simtă forțat. Creează un mediu prietenos și implică-l pe cât posibil în toți pașii urmați în realizarea tunsorii. Adu în baie scaunul favorit, jucăria preferată, prosopul cu desene, astfel încât atenția lui să fie distrasă de la actul tunsorii.
Dă-i un pieptăn sau o perie în mână, lasă-l să-ți aranjeze părul. Dă-i pompița de apa și permite-i să se/te stropească pe par. Explică-i cât e de important să stea cuminte și să nu se miște, pentru ca s-ar putea răni în foarfecă. Încearcă pe cât posibil să nu folosești aparate zgomotoase – mașini de tuns – pentru a nu-l speria. Așa, și acum, că am creat atmosfera optimă, să trecem la partea tehnică. Mult succes!

O tunsoare în 6 pași Pasul 1: îl pieptănăm pe cel mic. Pasul 2: fie îi udăm părul cu o pompiță (spray-urile de udat frunzele plantelor sunt excelente în acest rol), fie îl spălăm pe cap înainte de a-l tunde.Pasul 3: începem tunsul din lateral (stânga sau dreapta). Se trasează secțiuni nu foarte groase și se taie graduat (în trepte, ținând șuvița de păr la 90˚ față de scalp). Se ține foarfeca vertical pe șuviță și se taie. Dacă ai început cu lateralul stâng, treci la lateralul drept.
Pasul 4: se trece la partea din spate, nivelând părul la aceeași lungime cu lateralele, ținând foarfeca de data aceasta orizontal pe șuvița de păr, care nu se ridică, ci este lăsată pe spate/gât. Apoi tot la partea din spate se face graduarea părului folosind aceeași metodă ca mai sus (ținând foarfeca vertical, cu șuvița ridicata la 90˚ față de scalp).Începem tăierea părului din lateralPasul 5: se încearcă nivelarea părului din spate cu părțile laterale, dacă șuvițele nu sunt egale, folosind aceeași tăietură verticală.
Pasul 5: se încearcă nivelarea părului din spate cu părțile laterale, dacă șuvițele nu sunt egale, folosind aceeași tăietură verticală. Pas 6: se usucă părul.Dacă nu vă reușeșe din prima, amintiți-vă că tunsorile asimetrice sunt la modă, părul crește repede și poate fi reparat cât ai zice “păr”!oricine poate să gătească, noi spunem că oricine poate să tundă.
Buna. Nu cred ca exista un anotimp sau o perioada a anului indicata special pentru tunsul copiilor. Aceasta activitate tine de igiena fiecaruia si de dorinta copilului sau a parintelui de a-i pastra o frizura frumoasa. Legat de cum ii convingem, cred ca puterea exemplului este foarte importanta, la noi a functionat inca de la un an si 3 luni cand am mers prima data intr-un salon de infrumusetare destinat copiilor, unde toti cei mici erau pe masinute, pe calusei si asteptau cu nerabdare sa vada rezultatul final. Astfel am reusit sa-l tundem si pe piciul nostru.
Depinde la ce reactioneaza copilul mai bine. Unii stau linistiti daca se uita la tv, de aceea multe frizerii pentru copii au instalat plasme cu desene animate, altii daca tin o jucarie in mana, altii daca sunt tinuti in brate de unul dintre parinti, in timp ce altii nu stau orice le-ai face. In acest caz, trebuie sa iei in considerare ca tunsoarea sa se efectueze cat mai rar, pana mai creste copilul si intelege despre ce este vorba. Nu are sens sa-l traumatizezi de dragul parului.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!