Sari la conținut

Laptele de migdale, beneficii uimitoare în special în perioada alăptării

Datorită aromei delicioase, a conținutului său scăzut de colesterol și a conținutului său caloric mai scăzut chiar decât cel al laptelui de soia, laptele de migdale este un substitut excelent pentru laptele de vacă. Mai mult, laptele de migdale este ideal şi pentru persoanele care manifestă intoleranţă la lactoză.

Cu toate acestea, foarte multe proaspete mămici care alăptează se întreabă dacă pot consuma lapte de migdale, dacă acesta îi face rău bebeluşului sau, dimpotrivă, aduce o mulţime de beneficii?

Specialiştii recomandă consumul de lapte de migdale în perioada alăptării, subliind că acesta aduce o mulţime de beneficii sănătăţii bebeluşului, nu doar a mamei.

Iată de ce este atât de bun laptele de migdale în perioada alăptării:

Nucile şi migdalele au proprietăţi nutritive valoroase, fiind extrem de sănătoase pentru mama ca alăptează. Bogat în proteine şi în calciu, laptele de migdale îl ajută pe bebeluşul alăptat să crească mai rapid.

Laptele de migdale mai are și un conținut bogat de vitamine E - antioxidant natural ce poate preveni cancerul și încetini procesul de îmbătrânire. În plus, acest lapte mai conține și vitaminele A și D, proteine, acizi grași Omega-6, zinc, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina E, Vitamin B2, B3 şi B1 – ajutând la întărirea sistemului imunitar al copilului.

Când eşti o proaspătă mămică, nu prea dispui de timpul necesar pentru a găti, iar laptele de migdale este o alternativă sănătoasă la gustările de timp junk-food cărora le-am putea cade uşor în ispită. Mai mult, laptele de migdale are un conținut scăzut de calorii, ceea ce-l face să fie un aliment ideal pentru mămicile care vor să slăbească.

Nucile, în special migdalele, sunt consumate adesea pentru proprietatea de a stimula secreţa laptelui. Datorită laptelui de migdale, vei observa o îmbunătăţire a cantităţii şi a calităţii laptelui furnizat bebeluşului. Adesea, proaspetele mămici sunt sfătuite să consume (lapte de) migdale pentru stimularea lactaţiei şi pentru un plus de energie.

Mai mult, laptele de migdale este minunat dacă ai un nivel ridicat de colesterol sau trigliceride, pentru că acesta îți va crește nivelul de colesterol „bun” (HDL) și scădea nivelul de colesterol „rău” (LDL). Ca punct de reper, află că laptele de migdale îți poate scădea nivelul de colesterol de două ori mai mult decât poate uleiul de măsline. În plus, laptele de migdale îți va întări inima.

Cât de mult lapte de migdale poţi consuma?

Deşi laptele de migdale aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, este recomandat să vă consultaţi medicul înainte de a-l consuma. În cazul în care micuţul este alergic la migdale, ar putea dezvolta următoarele simptome:

  • Respirat îngreunat
  • Apatie
  • Vomă
  • Diaree

Solicită de urgenţă ajutorul medicului, dacă observe unul dintre aceste simptome.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!