Sari la conținut

Lăsaţi mamele care nu alăptează în pace!

Susţin alăptarea! Susţin mamele care alăptează! Susţin alăptarea copilului la cerere! Susţin tot ce este firesc şi natural, aşa încât mama şi copilul să se bucure împreună de aceste momente. Vorbesc pe blog şi în proiectele în care sunt invitată despre importanţa alăptării, atât timp cât se poate şi cât copilul şi mama îşi doresc. Dar nu pot să nu văd cât de judecate sunt mamele care, din motive personale, nu (mai) alăptează. Sunt judecate, admonestate şi aspru criticate în public de toţi străinii, oameni despre care ele nu au auzit niciodată şi pe care nu îi cunosc.

Odată cu venirea pe lume a bebeluşului, toată suflarea din jur este preocupată să o preseze pe mama din toate părţile şi să îi amintească de îndatoririle ei de proaspătă mamă. Indiferent de faptul că cei interesaţi şi sfătoşi au trecut prin această experienţă sau nu. Chiar dacă au experiementat şi ei eşecul alăptării. Şi indiferent de cât de dispusă e mama să îi asculte să nu. Femei sau bărbaţi, mame sau femei fără copii, bunici şi mătuşi, toată lumea vrea să afle dacă ai lapte şi cât! Trebuie să ştie cât bea bebeluşul, iar mama trebuie să le spună cu exactitate cât.

► Citeşte şi Dragă mamă care nu ai putut alăpta

Dacă alăptezi până la 6 luni, vei fi întrebată de ce numai până la 6 luni. Dacă alăptezi până la 1 an, ţi se spune că poate e cazul să mai laşi copilul liber (de parcă lucrurile aşa ar funcţiona). Dacă depăşeşti 2 ani ţi se spune că e o relaţie bolnavă şi e cazul să o încetezi. Repet, de către oameni care nu te cunosc sau te cunosc prea puţin şi care chiar nu ar avea nicio cădere să îţi spună nimic, darămite să dea sfaturi în alăptare.

Dar cea mai mare bătălie de-a dreptul trebuie să o duci dacă eşti o mama care nu reuşeşte să alăpteze sau o face prea puţin sau oferi supliment de lapte praf bebeluşului. Pentru asta nu te va ierta nimeni – de la tot online-ul unde eşti activă (grupuri de discuţie sau platforme pe care comentezi sau pui întrebări), până la locuri unde mergi cu trăistuţă de biberoane şi lapte praf. În clipa în care ai scos biberonul şi laptele, simţi privirile acuzatoare ale celor din jur, dacă eşti singură, în cel mai fericit caz. (...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Simona

    Sunt una din mamici care susține alaptarea, în cazul meu nu este vorba despre ca nu le consider pe cele care nu alăptează mai puțin mame, însă problema majorității este ca spun ca nu alăptează pt ca nu au lapte, fapt valabil pt un nr f mic de mame, de fapt este foarte greu și obositor sa alaptezi lucru ce nu este dispusa orice mamica sa si-l asume.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!