Sari la conținut

Metoda unei asistente din Vietnam de a asigura nou-născutului un somn bun face înconjurul lumii

A ajuta bebeluşul să doarmă bine este una dintre marile provocări căreia trebuie să îi facă faţă părinţilor, după ce îşi aduc bulgăraşul de fericire din spital. Aşa că nu este de mirare că piaţa abundă de tot felul de dispozitive care promit să îi asigure copilului „somnul de bebeluş”. Numai că toate acestea costă şi, marea problemă este că adesea se dovedesc ineficiente. Ce ar fi să încercăm o metodă mai simplă, cu un obiect care se găseşte în casă?

O mămică din Vietnam, de profesie asistent medical, pare să fi găsi o soluţie genială pentru a-i asigura nou-născutului ei un somn pe cinste.
În doar un minut şi jumătate, proaspăta mămică ne arată o metodă simplă, eficientă şi deloc costisitoare de a-şi trimite copilul pe tărâmul somnului.

Pasul 1: Găseşte un prosop mărişor (120 cm x 60 cm), curat, frumos mirositor, care să nu provoace alergie pielii bebeluşului, şi înfăşoară-l precum un sul.

Pasul 2. Poziţionează bebeluşul!
Asigură-te că hainele de pe micuţ nu sunt largi şi nu împiedică folosirea prosopului.
Aşează bebeluşul pe partea dreaptă şi începe să înfăşori prosopul în jurul bebeluşului, având grijă să îl poziţionezi astfel încât capul să fie uşor mai ridicat. Deşi nu este recomandat ca nou născutul să doarmă pe pernă, existând riscul să se sufoce dacă îi acoperă guriţa, un plan uşor înclinat îl va ajuta, în caz de regurgitare abundentă.

► Citeşte şi Când poate dormi bebeluşul pe pernă

Pune prosopul bebeluşului pe mâna dreapta şi sub cea stângă, astfel încât să pară că îmbrăţişează prosopul.

Pasul 3. Ajută bebeluşul să îşi găsească locul






Clipul demonstrativ, care a făcut înconjurul lumii:

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!