Sari la conținut

Nou nascutul la 5 saptamani

Cea mai mare cucerire de la 5 saptamani este sentimentul de siguranta pe care l-ati capatat atat tu cat si bebelusul. A trecut cu bine o luna de zile, acum este mare si poti incepe sa te gandesti si la alte planuri.

 

In calatorie cu un bebelus de 5 saptamani

Desigur, nu vor fi planuri foarte variate, dar tot poti visa la un weekend in afara orasului. Nu alege cine stie ce extravaganta, sa strabati toata tara cu masina si sa stai intr-un loc fara apa curenta. O statiune curata unde sa te poti plimba, niste oameni dragi pe care sa-i vizitezi sunt foarte distractive dupa atata rutina si stres. Nu trebuie sa iti faci mari griji in privinta bebelusului. Cand sunt atat de mici plimbarile cu masina ii linistesc. Si nici nu sunt inca dependenti de un decor si un program fix. Atata timp cat sunt cu mama lor totul este in regula pentru ei. 

Ca o astfel de calatorie sa fie insa reusita organizarea este esentiala. Daca unui bebelus ii lipseste ceva plansetele lui sunt in stare sa trezeasca o statiune intreaga. Si nu se va opri pana nu ii vei da ce isi doreste. Asa ca ai mare grija atunci cand faci bagajul, chiar si daca este vorba despre o deplasare de numai cateva ore. Trebuie sa prevezi tot ce ar putea avea nevoie, de la hrana pana la schimbat si confortul in timpul somnului.

 

Sustinerea capului la 5 saptamani

Deja se vede din ce in ce mai tare ca bebelusul devine mai puternic si muschii gatului s-au format. Cand il pui pe burtica vei vedea ca va incerca sa isi miste capul dintr-o parte in alta. Poti profita de noua situatie ca sa il inveti sa stea si fara sa fie tinut permanent in brate apeland la o scoica, de exemplu. Desigur, doar pentru cateva minute. 

 

Apropierea piele pe piele

In continuare este foarte dependent de apropierea de tine si ar sta permanent numai in brate. Mai ales ca in aceasta perioada incep sa isi faca aparitia si neplacutele dureri de stomac, colicile, care il fac sa se screama si sa se inroseasca la fata. Vei observa ca daca il tii cu burtica pe pieptul tau se va simti mult mai linistit si va dormi mai legat, chiar daca mai tresare din cand in cand.

 

Cum va puteti juca la 5 saptamani

Vizual incepe sa fie interesat si de forma mai complexe si de alte culori decat alb si negru. Asa ca poti folosi jucarii colorate pe care sa le plimbi in fata sa. Caruselele cu sunete si forme diferite pot fi principala atractie. 

Desi iti va fi greu sa vorbesti cu el, tinand cont de faptul ca reactiile de raspuns sunt atat de greu de sesizat, este bine sa o faci cat mai des. Pentru ca te aude si, mai mult decat atat, ii face placere. Vocea ta este unul dintre cele mai cunoscute lucruri de pe planeta. A auzit-o inca din uter si cu siguranta o recunoaste. Si nu peste mult timp, saptamana asta sau urmatoarea, te va rasplati cu primul sau zambet constient adresat tie.

Masajul este o modalitate excelenta de a va simti bine impreuna. In plus, ajuta la tonifierea musculaturii. Miscarile corecte de masaj sunt usor de facut si poti citi aici mai multe informatii despre asta.

 

Cum va fi viata ta cand bebelusul are 5 saptamani

Nici nu stii ce sa spui - esti mai mult obosita sau mai mult plictisita. Ti se pare ca transformarile vin prea greu si citesti cu interes sa vezi cand incepe bebelusul sa fie un pic mai independent.

Pentru a combate aceasta stare poti sa alegi un sistem de purtat potrivit si sa faci plimbari care iti plac si tie. Ce zici de vizitarea unui muzeu sau a unei prietene? 

Te poate ajuta si sa iesi di izolare si sa discuti cu alte mamici, fie cele cu care te intalnesti in parc, fie grupuri pe internet.

Oricat ti s-ar parea de bizar, sa stii ca exista cursuri/cluburi pentru bebelusi, chiar si atunci cand sunt atat de mici. Ele sunt un prilej excelent ca sa iesi din casa si sa mai cunosti alte mame.

Nu uita nici de forma ta fizica. Mai este putin si trec cele 6 saptamani de refacere dupa nastere. Profita de faptul ca poti din nou sa te misti, asta cu siguranta te va face sa te simti mult mai bine si increzatoare pe tine. 

 

Citeste si

Nou nascutul la 6 saptamani

Bebelusul la o luna

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!