Sari la conținut

12 mame celebre împăcate cu „burta care acum atârnă”. Fericirea de a fi mamă este mult mai valoroasă

Dacă ar trebui ca vreo expresie să fie interzisă, în perioada postnatală, aceea este „revenirea la formele de dinainte de maternitate”. Societatea, prin intermediul (social)media, pune mare presiune pe proaspetele mămici în ceea ce priveşte „revenirea” la formele pe care le aveau înainte să cunoască maternitatea. Iar această presiune este cu atât mai mare în rândul vedetelor, a celor pe care imaginea le ajute să îşi câştige existenţa.

Titluri precum „A revenit la silueta de dinainte la numai trei săptămâni după naştere!” se aud acum la tot pasul. Şi, totuşi, nu toate celebrităţile din lumea filmului şi a muzicii se încadrează în trend. E vorba de femei împlinite, stăpâne pe sine, care se simt bine în pielea lor şi care refuză să se supună unor presiuni absurde. Mai mult decât atât, nu ezită să-şi manifeste cu bucurie şi mândrie statutul de mămică - chiar dacă maternitatea nu presupune o siluetă de invidiat. Pentru ele, a fi mamă este mult mai important şi mai preţios decât a-ţi face griji pentru pentru burta care acum atârnă. Iar asta le face fericite!

► Citeşte şi „Acesta nu este corpul de care te-ai îndrăgostit!” – răspunsul genial al tatălui s-a viralizat instant

1. Kristen Bell – Când mă uit şi acum la pielea în plus de pe burtă îmi aduc aminte că am făcut ceva spectaculos. Este un mod de a-mi aminti că sunt super-erou. Şi sunt mândră de asta.

2. Kerry Washington – M-am concentrat nu să „revin”, ci să fiu cea mai bună versiune a mea. Corpul meu este gazda unui miracol acum. Nu vrea să fiu cum eram „înainte de miracol”.

3. Zooey Deschanel – Nu este normal să te aştepţi ca o proaspătă mămică să arate imediat după naştere ca înainte. Pentru că tocmai a crescut o fiinţă în interiorul său, apoi i-a dat naştere, aşa că multe trebuie să revină la locul lor, doar toate organele şi-au schimbat locul, ce Dumnezeu.

4. Kelly Clarkson – Nu am de gând să muncesc prea mult pentru a fi slăbănoagă. Nu am pus niciodată presiune pe mine însămi să slăbesc, aşa că mă descurc cu ce am. În legătură cu kilogramele în plus de după naştere, filosofia mea este că dacă mi-a luat atâta timp să le pun, cu siguranţă îmi va lua la fel de mult timp ca să scap de ele.

5. Drew Barrymore – După doi copii, este greu să rămâni optimistă şi să te iubeşti. Te simţi ca un cangur cu un marsupiu uriaş. Totul este ciudat, dar te gândeşti cât este de minunat că poţi face copii. Când pierd asta din vedere, fac exerciţii, citesc cartea Dr. Seuss „Oh, the Places You’ll Go” şi petrec timp cu copiii mei. Aşa încep să văd lucruri care sunt mai importante decât mine însămi.

6. Jennifer Garner – Nu sunt însărcinată, dar am trei copii şi am rămas cu burtică. Să ne calmăm şi să ne obişnuim cu asta, căci nu va pleca nicăieri.

7. Kate Winslet – Nu mi-am dorit niciodată să fiu una dintre femeile despre care se spune „O, şi-a revenit spectaculos în 12 săptămâni”. Când citesc aşa ceva, mă gândesc, „la naiba, dar asta este imposibil”.

8. Zoe Saldana – Trebuie să ai răbdare cu tine însăţi. Alăptează. Stai acasă. Copilul tău are numai trei luni. Ce rost are să mergi la sală? Ai timp să recuperezi…

9. Eva Mendes – Nu-mi plac termenii folosiţi – să-ţi revii după sarcină. Dacă încapi în bikini la două săptămâni după naştere, bravo ţie, dar nu este şi cazul meu. Şi este ok!

10. Olivia Wide – Cred într-o lume în care nu se aşteaptă de la mame să-şi ascundă semnele fizice ale maternităţii.

11. Blake Lively – Nu trebuie să fii imediat gata pentru o defilare în stilul Victoria Secret. Tocmai ai înfăptuit cel mai mare miracol al vieţii.

12. Anne Hathaway – Mă antrenez la West Hollywood, locul unde oamenii sunt foarte musculoşi. În mod normal, eram intimidată de ei, dar acum merg acolo şi mă gândesc „Ridic greutăţi de numai câteva kilograme, dar am reuşit să nasc un copil. Mă simt mult mai bine acum”.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!