Sari la conținut

Arsenie Boca, grupurile de mame și medicina

Să ne înțelegem de la început, grupurile de mame de pe Facebook mie una îmi par o idee foarte bună. Mi se pare foarte util să-ți poți spune păsul unor oameni care te înțeleg. Și, nu de puține ori, am învățat lucruri utile de pe grupurile de mame.

Este perfect normal să te îngrijorezi în timpul sarcinii și atunci când ai copil, mai mic sau mai mare. E foarte bine când poți primi o alinare sau un cuvânt un bun.  La fel cum este perfect normal să vrei să știi dacă au mai trecut și alte mame prin aceleași probleme ca tine. Este firesc să ceri sfatul și să vezi cum au procedat alte persoane.

Ce mi se pare însă de-a dreptul aberant este să iei totul de bun și să aplici imediat copilului tău. Mi-a rămas în minte o postare a unei mame, nu pot să o trec cu vederea, orice aș face. Ea se plângea că micuțul ei, în vârstă de un an și un pic, face foarte des conjunctivită. Că a primit de mai multe ori tratament, dar recidivează mult prea frecvent și nu mai știe unde să meargă și ce să facă.

► Citeşte şi Tipuri de mămici de pe grupurile de Facebook. De la mama ştie tot la mama ulei de cocos

Femeia a primit tot felul de recomandări, tratamente medicamentoase, antibiotice… deși cele care recomandau nu erau medici. Și medici să fi fost, până nu vezi copilul, până nu-i știi istoricul șamd, nu poți da un tratament. Au fost și sfaturi de bun simț, în care i se recomanda să consulte mai mulți medici, chiar recomandări de medici buni oftalmologi specializați în pediatrie, din zona respectivă. Unele mame spuneau că au pățit la fel, au mers la x medic și au descoperit ce avea copilul (evit să dau eu diagnostic aici) și în urma unei minine intervenții au scăpat de problemă.

Ei, dar au fost și câteva sfaturi foarte, dar foarte populare, care m-au lăsat mască. Nu voi vorbi aici despre toate, ci despre unul care m-a șocat de-a dreptul. Și prin cât de aberant era, dar și prin numărul mare de mame care l-au considerat util și au răspuns pozitiv. Persoana respectivă (care susținea că este mamă și eu nu am argumente s-o contrazic) susținea că la fel a pățit și băiețelul ei de 11 luni. Și că a urmat tot felul de tratamente, până într-o zi, când a mers la Prislop și a luat mir din lacrima lui Arsenie Boca și i-a pus copilului în ochi. De atunci nu a mai avut probleme.

(...)

Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!