Sari la conținut

De ziua fiică-mii, la noi e cu dor, cu plâns, cu jale

Râdeam de mama când plecam de acasă, la liceu. Îmi pregătea bagajele, îmi călca fiecare haină, le împăturea frumos, cu mare atenție și drag. Îmi făcea apoi sacoșele cu mâncare, întotdeauna mult prea multe pentru cât aș fi vrut eu să car, dar întotdeauna utile atunci când mă lovea foamea mai tare. Și acum parcă simt pe buze gustul zacuștii ăleia demențiale pe care o înfulecam pe ascuns, că era marfă de contrabandă în liceul militar.

Râdeam de mama că, întotdeauna, când era cu mâinile în bagaje, pleca ochii și scăpa câte o lacrimă. Se ștergea iute să nu o văd. Știa că voi râde de ea. “Hai, măi mama, ce mare lucru! Ne vedem peste două săptămâni!”. Ea nu zicea nimic. Trăgea aer în piept și își înghițea odată cu aerul și un oftat.
Pe atunci nu o înțelegeam. Eram tânăr, cu gândul la orice altceva decât la mama și râdeam de ea. Acum, Doamne, cât de bine o înțeleg!

►Citeşte şi Vei fi tată de fată? Este cel mai tare lucru care putea să ți se întâmple!

“Tati, mami, vă rog să nu plângeți în gară! Vă veți face de râs! Și unde s-a mai văzut Taticool plângăcios?!”– asta ne-a spus ieri dimineață Sophia. Pleca în tabără. Prima ei tabără. Are doar 6 ani! Și și-a dorit enorm de mult să meargă în tabăra asta.

N-am plâns în gară. Ne-am ținut tari. Am urcat cu ea în tren, i-am așezat bagajele și am pupat-o rapid. “Să te distrezi!”- i-am spus, “Ne auzim mâine la telefon!”.

Maică-sa era exact ca mama, în urmă cu 20 de ani. În noaptea precedentă, i-a făcut bagajele. A fost serioasă tot timpul. De fiecare dată când îi împăturește o rochiță dintr-acelea minuscule (cât de mare poate fi o rochiță de copil?) și simpatice, zâmbește. O amuză creațiile astea pentru păpuși. Nu și de data asta.

De data asta a fost extrem de concentrată. I-a explicat Sophiei pe îndelete unde găsește fiecare obiect în geantă și cum și când trebuie să-l folosească. Sophia a ascultat foarte atentă, ca un om mare. “Mami, mă voi descurca!”- așa i-a spus. Și sunt sigur că așa va fi. Doar este fetiță mare! Are fix 6 ani!

(…)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Foto: arhiva personala taticool.eu
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!