Sari la conținut

Gest extrem! O mămică și-a indus nașterea prematur pentru ca soțul ei să-și cunoască fiica

De cele mai multe ori, nașterea indusă are loc atunci când există motive medicale solide. Însă, în cazul unei mămici din Texas, Statele Unite, motivul a fost cu totul altul. Extrem de emoționant și de dramatic în același timp: tatăl copilului era bolnav de cancer – fază terminală.

Diane și Mark Aulger din Texas, Statele Unite, erau deja părinții a patru copii. O familie, mare, unită, dar greu încercată de boala tatălui: cancer la colon, stadiul 3. În momentul în care soția sa a rămas însărcinată cu al cincilea copil, Mark a avut un motiv în plus pentru a lupta împotriva acestei cumplite maladii.

Astfel, după opt luni de chimioterapie, au apărut și primele semne de ameliorare a situației. Iar întreaga familie a avut parte de cel mai frumos Crăciun. Însă, de Anul Nou, Mark a avut parte de o recidivă și un alt diagnostic a căzut ca un trăsnet: fibroză pulmonară - cicatrizarea țesuturilor pulmonare, împiedicând astfel circulația oxigenului către inimă și alte organe vitale. Într-un cuvânt: moarte.

Medicii nu i-au mai dat de trăit lui Mark decât o săptămână, iar în aceste condiții nu și-ar fi putut cunoaște fetița care urma să se nască peste o lună.
Însă Diane a luat o decizie extremă. A renunțat la planurile sale de a naște natural și a apelat la inducerea travaliului pentru ca Mark să-și vadă fetița înainte de a muri. Medicii au fost de acord, iar Diane a născut chiar lângă patul soțului său, care a fost adus în sala de operații.

►Citește și Un tătic văduv a recreat ziua nunții alături de fetița lui de 3 ani. Imagini emoționante

Savannah a venit pe lume pe 18 ianuarie 2012, prin cezariană, iar Mark a fost prima persoană care a ținut-o în brațe. Cele mai minunate 45 de minute!

“După ce asistenta a șters-o și i-a dat lui Mark în brațe, a cărui durere se citea în ochi. Cu toate acestea, a ținut-o strâns în brațele lui și i-a spus că el este tăticul ei și că o iubește”, a povestit Diane într-un interviu.

Mark a mai reușit să-și îmbrățișeze fiica și a doua zi, timp de un minut, înainte de a intra în comă. “După 48 de ore de comă, am văzut pe monitor cum semnele sale vitale se sting încet, încet. Mi-a dat seama că avea să se stingă în curând, așa că am luat fetița și i-am pus-o la piept și l-am ținut de mână până când inima lui s-a oprit”, a mai povestit îndurerată Diane.

Sursa: KidSpot

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!