Sari la conținut

Indemnizația pentru mame ar putea fi plafonată

Mă enervează teribil această veste, dar trebuie să vi-o dau. Am scris detaliat despre legea privind acordarea concediului pentru creșterea copilului și mii de oameni mi-au pus întrebări pentru a-și primi banii cuveniți.

Din lipsă de fonduri pentru creșterile salariale promise în programul de guvernare, executivul PSD anunță că ia în calcul plafonarea indemnizației pentru mame. (Ele sunt cele care accesează cel mai mult acest drept).

Într-o emisiune de week-end la Antena 3, vicepremierul Sevil Shaidehh a anunțat se fac calcule pentru plafonarea indemnizațiilor. Momentan, se gândesc la stabilirea unui plafon ridicat, de 5 mii sau 10 mii de lei.

Mi-e teamă, însă, că este doar un prim pas, pentru a vedea care este reacția opiniei publice. Sunt foarte puține indemnizații peste acest plafon, așa că o astfel de măsură nu ar aduce real bani la buget, sumele importante de care au nevoie pentru creșterea salariilor.

►Citeşte şi Mai puțină birocrație! Dosarele pentru indemnizație pot fi depuse și prin poștă și e-mail

Chiar și stabilirea unui plafon ridicat cred că ne încalcă drepturile. Legea actuală stabilește un principiu al contributivității: ai cotizat, primești pe măsură. Ai plătit impozite mari, meriți să ai o indemnizație mai mare. Un plafon elimină acest principiu și duce la discriminări.

Una peste alta, sunt sigur (chiar dacă sunt subiectiv) că plafonul stabilit de guvern va fi mult mai jos. În medie, indemnizația acordată este pe la 2500 de lei.

Așa că, doar un plafon în jurul acestei sume ar putea aduce bani în plus la buget.

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!