Sari la conținut

Machiajul la copii - cum naiba facem față la chestia asta?

Eu sunt oripilat instantaneu când îmi văd copilul machiat. Se întâmplă adesea ca, la petrecerile pentru copii, să fie animatori care îi pictează pe față. Unii dintre ei exagerează, însă, cu aceste desene, vopsind fețele fetițelor ca și cum le-ar scoate în club: sclipici pe gene, ruj pe buze și chiar ojă pe unghii.

Exagerat rău de tot, zic eu, mai ales că e un adevărat chin să ștergi vopselurile de pe față și cred că pot și dăuna tenului.

Una peste alta, Sophia nu face excepție din rândul puștoaicelor care visează să fie machiate exact așa cum sunt păpușile din magazine sau prințesele din desene animate. În plus, o vede și pe mami cu machiaj și cu unghii vopsite, așa că tentația este mare și la noi în casă.

Așa cum le-am povestit și celor de la Vorbește Lumea, încercăm, însă, ca acest moment să fie cât mai departe. Adică să-l amânăm, pentru că, oricât m-aș împotrivi eu, sunt realist și știu că nu voi scăpa de asta. Fiică-mea se va machia, dar sper că nu de la 5-6 ani.

Totuși, acum, își dorește foarte mult asta, așa că fantezia asta trebuie oarecum îndeplinită.

În privința machiajului, i-am găsit câteva „cărți” cu machiaje, le vedeți în video. Și Sophia le machiază de zor pe aceste domnișoare, aflând astfel că prea multă culoare strică.

În plus, are un strugurel al ei cu care o lăsăm să se dea pe buze, mai ales când e frig afară și i-ar putea crăpa. Așa cum spune și Otilia Mantelers, specialist în parenting, în video, e bine ca fetițele să aibă un obiect din această gamă, astfel încât să nu li se pară ceva interzis. Știm cu toții că orice interdicție creează acel fruct oprit pe care ni-l vom dori toată viața și vom face orice ca să-l avem.

(...)

Citește mai mult pe taticool.eu!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!