Sari la conținut

Mai suntem în siguranță undeva?

De câteva zile mă tot gândesc la oamenii din jurul meu și mă întreb dacă se simt în siguranță. Dacă familiile lor se simt în siguranță. Dacă odraslele lor se simt în siguranță. Acasă, pe stradă, la școală, la job… Recent, am primit acasă vizita hoților de două ori în 4 zile. Așadar, mă cam întreb: mai suntem oare undeva în siguranță? 

Sunt soț și tată, așadar cel mai important pentru mine este să-mi știu familia în siguranță. Să știu că fetele mele trăiesc într-un mediu cât se poate de safe. Că riscul să se întâmple ceva rău este aproape de minim. Cel puțin atât cât ține de noi.

Ce înseamnă asta? Că m-am asigurat să avem camere de luat vederi în curtea casei în care locuim, să încuiem bine ușa casei în fiecare seară, să avem și poarta încuiată atunci când mergem la culcare etc. Teoretic, ne luasem toate măsurile de precauție ca să nu se întâmple nimic. Adică nu credeam că vreun hoț ar îndrăzni să ne calce pragul, după ce ridică privirea din fața porții și vede 3 camere de luat vederi în 3 puncte diferite ale casei. Mă rog, în teorie, nu ar fi trebuit să se întâmple asta.

În plus, stăm într-o zonă relativ centrală a orașului, foarte aproape de o secție de poliție. Până de curând, locuia și un parlamentar lângă noi, așadar zona era chiar foarte bine păzită. Între timp, acesta nu mai locuiește acolo, deci paza străzii a încetat. 

► Citeşte şi Cât de greu e, de fapt, să fii părinte?

„Recent, am primit vizita hoților de două ori în patru zile.”

Zilele trecute am simțit din plin treaba asta. La 05:30 dimineața au deschis poarta și ne-au furat o canapea și tricicleta lui Ingrid. Nu știu cum, dar au reușit. Am auzit poarta și am reușit să cobor în curte în maxim 1 minut. Nu i-am văzut. Am alergat în stradă după ei dar, la fel, nu am reușit să văd pe nimeni. Cel mai probabil, au fost cu mașina. Evident, am sunat la poliție, declarații, chestii, trestii. De-a dreptul inconfortabil, dar speram să fie un caz singular. Ei bine, la 3 zile distanță, în plină zi, o femeie a sărit gardul și a încercat să fure din nou. Ce credeți? Noua tricicletă a lui Ingrid, proaspăt ajunsă la noi. Pe bune? E adevărat, e chiar interesantă, e tricicleta de care m-ați tot întrebat pe Facebook și Insta, dar în miezul zilei, la fucking ora 16:00? Un vecin a văzut-o, a sunat la interfon și a atenționat-o pe Ana, care s-a înverzit atunci când a descoperit-o pe cucoană în curtea noastră, cu tricicleta în brațe, încercând să o arunce peste gard.

A ieșit imediat la ea cu o bâtă, a somat-o să stea pe loc și a ținut-o acolo până când a venit poliția. Nu vreți să știți ce a fost la gura ei.  Ce e cel mai trist e că femeia cu pricina arăta ca în filmele de groază: drogată, slabă, plină de bube, abia se ținea pe picioare. Iar când Ana o certa, ea se întreba nedumerită: „Da’ ce am făcut?

(…)

Citeşte mai mult pe daddycool.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!