Sari la conținut

Prinţul Louis a fost botezat. Regina a lipsit, însă, de la botez. Care este motivul

Vezi gGalerie foto

Iată că a venit și mult așteptatul eveniment: Prințul Louis, cel de-al treilea copil al Ducelui şi al Ducesei de Cambridge, a fost încreştinat! Botezul a marcat şi prima apariţie publică a familiei de Cambridge în formula completă de cinci.

În ceea ce priveşte ţinuta Prinţului Louis, s-a perpetuat o tradiţie dragă familiei regale: mezinul familiei a purtat aceeaşi ţinută cu care au fost îmbrăcaţi fraţii săi, prinţul George şi prinţesa Charlotte, când au fost botezaţi. Este vorba despre o replică a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841. Rochiţa a devenit  între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale, indiferent de sexul acestora.

Deşi este prea fragilă pentru a mai fi îmbrăcată în prezent (istorica piesă este conservată în arhivele familiei), în 2008 o replică a acesteia a fost realizată integral manual, fiind disponibilă pentru noii moştenitori.

Ducesa Catherine (36 de ani) a ales o rochie albă, creaţie a designerului său preferat, Alexander McQueen, cel care i-a asigurat ţinutele şi la botezul celorlalţi doi copii ai săi. Ea şi-a accesorizat rochia cu o pălărie sofisticată marca Jane Taylor.

Ceremonia privată de 40 de minute a avut loc la Capela Regală de pe domeniul Palatului St. James din Londra. Micuțul a fost creștinat de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cel care i-a botezat și pe frații mai mari ai Prințului Louis, George și Charlotte, şi care i-a cununat și pe Prințul Harry și pe Meghan Markle, în urmă cu aproape două luni.

La eveniment au participat aproape toți membrii familiei regale britanice, înclusiv Prințul Harry și Meghan Markle.  Ca de fiecare dată, Meghan Markle a avut o apariţie impecabilă, optând pentru o rochie verde-măslin, creată de Ralph Lauren.

Însă marii absenți au fost Regina Elisabeta și Prințul Philip. Palatul Buckingham a spus că decizia ca cei doi să lipsească de la botez a fost luată acum ceva timp de către Regină împreună cu Ducele și Ducesa de Cambridge, iar motivul nu este unul legat de sănătatea celor doi. Este posibil ca Regina Elisabeta să nu fi luat parte la botez din cauza programului ei încărcat: astăzi ea s-a întors din Norfolk, mâine va participa la celebrarea centenarului Royal Air Force, iar vineri se va întâlni cu Donald Trump.

Prinţul Louis  a avut șase perechi de nași.

Numele celor şase naşi şi naşe de botez (Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Sophie Carter şi Lucy Middleton), prieteni sau membri ai familiei părinţilor, au fost anunţate înainte de ceremonie, care a început în jurul orei 15.00 GMT. Capela palatului Saint James, construită în secolul al XVI-lea, a găzduit şi botezul prinţului George, fratele mai mare al lui Louis, în 2013. Sora lui Louis, prinţesa Charlotte, a fost botezată în 2015 în biserica Saint Mary Magdalene, la Sandringham, în estul Angliei. Louis s-a născut la 23 aprilie în St Mary's Hospital din Londra.

Sursa foto: Instagram

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!