Sari la conținut

Se întâmplă şi la case mai mari. Dana Rogoz, despre dependenţa de telefon a fiului ei

Faptul că micuţii zilelor noastre sunt fascinaţi de ecranele de orice fel - telefoane, tablete, televizoare – nu mai este nicio curiozitate. Puţine sunt mămicile care să nu se vaite de faptul că puiuţii lor sunt mai interesaţi de jocurile pe telefon, decât de orice altă activitate. 

Deşi, în anul 2008, Academia Americană de Pediatrie a recomandat ca accesul la tehnologiile şi dispozitivele multimedia pentru copiii între 0-2 ani să fie restricţionat complet, pentru copiii între 3 şi 6 ani să fie limitat la maximum o oră pe zi, iar cei între 6 şi 12 ani să vizualizeze programele TV maximum două ore pe zi, teoria este cam greu de pus în practică. Şi numai cine nu este părinte nu înţelege...

Din păcate, cu o astfel de problemă se confruntă şi Dana Rogoz, binecunoscuta actriţă, blogăriţă şi mămică de… Vlad.

Proaspăt întoarsă din vacanţa din Dubai, Dana a povestit pe blogul ei că Vlăduţ este tare greu de dezlipit  de telefonul mobil.

“Recunosc că mă frustra teribil că eram la etajul 148 al celei mai înalte clădiri din lume și că, după 10 minute, Vlad deja îmi cerea telefonul”, povesteşte Dana Rogoz despre vizita lor în celebra clădire Burj Khalifa.

► Citeşte şi Utilizarea îndelungată a ecranelor tactile afectează somnul copiilor mici (Studiu)

Deşi este conştientă că telefonul mobil se poate dovedi de un real ajutor în momentele în care mămicile au nevoie ca micuţii să stea un pic liniştiţi, actriţa recunoaşte că destul de uşor se poate dezvolta o dependenţă. “De ce să fiu ipocrită, telefonul poate fi aur în anumite momente: în avion, în mașină la drumuri lungi, în cozi de așteptare la diverse atracții, la restaurant în vacanțe înainte să vină mâncarea, la doctor, și în multe alte situații când simți că ai nevoie și tu că părinte de 5 minute de liniște, iar jucăriile pe care le ai cu ține in geantă nu mai au niciun efect. Dar cum faceți voi să nu devină telefonul cea mai mișto chestie din lume?”, se întreabă, sinceră, Dana.

“Nu cred în interzicerea accesului la tehnologie. Asta va fi generația. El va fi cel care îmi va explica în foarte scurt timp cum funcționează lumea asta nouă, ultra-tehnologizată. Nu cred că trebuie să înoți împotriva curentului mereu. Plus că am găsit câteva aplicații care s-au dovedit foarte utile”, a adăugat simpatica actriţă, pentru a justifica motivul pentru care nu îi interzice în totalitate micuţului accesul la telefoanul mobil.

► Citeşte şi Cum sa alegi jocurile pe calculator

Dana a mai povestit pe blogul ei câteva trucuri la care apelează, pentru a-i limita micuţului timpul petrecut în faţa ecranelor, cerând, în acelaşi timp, ajutorul cititoarelor mai experimentate din acest punct de vedere.

► Citeşte şi Cum limitezi timpul la TV sau la tabletă? Regula celor 5 minute nu mai este valabilă

Copilul tău cum se înţelege cu telefonul? Cât timp petrece în faţa acestuia?

Sursa foto şi text: Dana Rogoz
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!