Sari la conținut

Sex în timp ce alăptează? Nu, mama aceasta nu regretă nicio secundă

Din cauza lipsei timpului, mămicile au ajuns să fie multitasking: alăpează în timp ce umblă prin casă după copilul cel mare, în timp ce pregătesc prânzul şi, nu de puţine ori, chiar şi când se aşează pe toaletă.

Dar se pare că noţiunea de multitasking, sfera înţelesurilor acestuia, se poate chiar lărgi pentru unele mame.

Într-un clip postat în urmă cu doi ani pe Youtube, vloggerul Tasha Mile a mărturisit că nu vede nimic greşit în a face sex cu partenerul ei, în timp ce bebeluşului este pe jumătate adormit chiar la pieptul ei. Da, aţi înţeles bine, vloggeriţa recunoaşte că, uneori, face sex în timp ce alăptează.

Clipul ei a atras o mulţime de critici, mulţi comentatori clasificând actul drept unul nepotrivit sau chiar înfiorător.

Cu toate acestea, Maile îşi apară punctul de vedere într-un interviu acordat acum câteva zile pentru emisiunea matinală This Morning: „copilaşul dormea în timp ce noi făceam sex… este foarte ataşat de mine.  Poate sta la pieptul meu tot timpul, chiar şi când fac duş. Suntem adulţi şi, să recunoaştem, tuturor ne place sexul. Şi nu văd nimic greşit în asta, dacă şi numai dacă bebeluşul doarme”.

►Citeşte şi Confesiuni de mii de like-uri despre cum e sexul dupa ce devii parinte

Dacă vă gândiţi că este ciudat ca bebeluşul să fie în aceeaşi cameră cu tine şi cu partenerul tău, în timp ce faceţi sex, Maile are un alt punct de vedere: „bebeluşul este OK cu asta, nu e ca şi cum se gândeşte la ceea ce faceţi şi vă judecă. Să fim serioşi: bebeluşul are 2-3 luni. Nu ştie el ce se întâmplă. E prea inocent”.

Din punct de vedere raţional, Maile are putea avea dreptate – copilul nu înţelege noţiunea de sex şi nici nu poate reţine ceea ce se întâmplă. 

Dacă în continuare sunteţi uimite, trebuie să ştiţi că Maile nu este prima femeie din istorie care declară faptul că face sex în aceeaşi cameră în care se află şi copilul. Mai mult decât atât, Academia Americană de Pediatrie recomandă părinţilor să doarmă în aceeaşi cameră cu micuţii până ce aceştia împlinesc 6 luni sau chiar 1 an. Aşa că sexul în prezenţa copilului s-ar putea să nu fie atât de rar pe cât ne gândim; doar că nu toate mămicile recunosc acest lucru.

Dar probabil o întrebare şi mai bună ar fi: a face sex cu bebeluşul în cameră este acelaşi lucru cu a face sex cu bebeluşul la piept? Pentru că, din punctul nostru de vedere, cea de a doua situaţie poate da un caracter sexual alăptării, iar în ultimii ani întocmai din acest motiv se duce o luptă împotriva stigmatizării alăptatului în public.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!