Sari la conținut

Specialistul spune: „Tati, vreau să mă căsătoresc cu un bărbat ca tine!”

articol realizat de psihologul Monica Berceanu

Autorul meu preferat, Josh McDowell, spunea, în una din cărţile sale: „Nu se poate obţine niciunde o licenţă de tată.”

Sunt sigură că mulţi dintre voi aţi fi dispuşi să plătiţi bani grei să fiţi licenţiaţi la prestigioasa universitate „TATI BUN”. E legitim să îţi doreşti să excelezi în meseria de părinte şi, pentru asta, am ales azi să vă împărtăşesc o scrisoare pe care o fetiţă de 8 ani a scris-o în cabinet tatălui ei, de ziua acestuia.

►Citeşte şi Specialistul spune: „Mami, vreau şi eu un tati cool!”

M-am simţit mai mult decât binecuvântată să iau parte la conceperea ei. Nu, însă, ca specialist, ci ca prietenă a familiei.

– Tati, a spus într-o zi, vreau la Monica la cabinet să văd şi eu cum e să fii terapeut.

Am acceptat cu mândrie să dau mai departe din secretele meseriei, dar adevărul care stătea în spatele vorbelor ei a fost altul:

– Ştii, Monica, am minţit. De fapt vreau să mă ajuţi să îi scriu o scrisoare lui tati, pentru că tu eşti poetă şi ştii cum să faci oamenii să plângă.

Deşi sună cel puţin dezolant să ai reputaţie de „om care-i face pe ceilalţi să plângă”, i-am mulţumit zâmbind şi am întrebat-o cum i-a venit ideea de a veni la mine pentru asta.

►Citeşte şi 10 motive să-i iubești mama! Peste ani, fetița ta va ști să aprecieze bărbații adevărați!

– Păi de la tati ştiu că atunci când vrei să faci surprize, trebuie să minţi puţin, dar numai puţin, şi apoi să spui adevărul, după ce ţi-a reuşit surpriza.
– Cum adică de la tati ştii? El aşa face?
– Da. Mereu ne face surprize şi mie şi lui mami. Şi m-a învăţat că cele mai frumoase surprize sunt cele pe care nu dai bani. Am văzut că lui mami îi scrie des felicitări şi bileţele. Le lasă pe masă ori pe frigider, ori pe fotolii. Când nu ştiam să citesc nu îmi dădeam eu seama ce scria acolo, dar când am învăţat, mi-a spus că pot să citesc şi eu, pentru că aşa o să învăţ ce fel de băiat să mă ducă la altar.
– Asta înseamnă că tati este un model pentru tine? Aşa ai vrea să fie şi bărbatul care-ţi va fi soţ?
– Da. Tati mi-a zis că un băiat care iubeşte o fată îi face surprize, nu îi dă bani şi o îmbrăţişează des, îi spune că o iubeşte şi îi face masaj la picioare când vine de la serviciu obosită. A, şi pregăteşte şi masa uneori pentru toată familia. Şi merge la plimbare cu ea.
– De unde crezi tu că ştie tati toate aceste lucruri?

Cristina a stat puţin pe gânduri, şi mi-a răspuns apoi foarte serioasă:

(…)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Foto: arhiva Taticool 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!