Sari la conținut

Cum impaci copilul si hainele groase

In sezonul rece, un cosmar la fel de mare ca baltile si noroiul este imbracamintea groasa. Macar ma consolez cu faptul ca nervii starniti de infofolirea copilului imi genereaza pierderi de greutate insemnate.

 

Cand e vorba sa imbrac copilul pentru iesit din casa zilele astea – si nu in sistemul de purtare, ca pentru aceste ocazii niste haine de casa plus protectia calduroasa sunt suficiente – ma ia cu calduri profunde. In afara de faptul ca cel mic nu mai sta locului nicicum, de felul sau si-al varstei (1 an si 4 luni), mai trebuie sa-si bage capul si extremitatile prin multe straturi de haine, sa se ridice, sa se aseze, sa se intinda si sa suporte toate texturile si cusaturile cu care pielea sa vine in contact. Eu ca eu, ca, pac-pac!, cu un „oac-oac diri-diri-daaaa”, „hai, sus, uite autobuzul”, „auzi sirena?” si „unde este Mickey Mouse?” l-am amuzat suficient cat sa-i distrag atentia de la groaznicul proces al infofolirii si sa-l rezolv repede. Dar cand se apuca taica-sau sau bona de asta, zici ca e sfarsitul lumii, avand drept coloana sonora un sir nesfarsit de „Gata! Gata!” frustrati din partea copilului.

 

Sfaturi pentru hainele de iarna

Copiii detesta hainele groase. Pielea lor e sensibila si reactioneaza repede la orice textura mai agresiva. Sunt plini de energie si se incalzesc imediat, cu mult inainte de-a iesi pe usa. Plus ca hainele groase le limiteaza miscarile, mobilitatea. Consider ca au perfecta dreptate cand isi doresc sa fie si usor imbracati, si feriti de frig. Astept cu nerabdare momentul cand industria textila va produce niste salopete subtiri ca o foita, ca o a doua piele, in care sa trecem iarna cu succes. Pana atunci, insa, dispunem de marfa din magazine, dar si de niste sfaturi cu ajutorul carora sa imprietenesti copilul cu hainele groase:

  • Taie etichetele tuturor pieselor vestimentare care vin in contact cu pielea: body/camasa de corp, strampi, manusi, caciuli, fulare, geaca. In ce priveste geaca, de exemplu, in afara de eticheta lunga, ce stipuleaza masura, compozitia si instructiunile de intretinere, mai exista inca una – de obicei, cusuta de jur imprejur – cu numele marcii, fix sub dosul gulerului. Personal, acestea mi se par cele mai odioase, pentru ca zgarie pe ceafa.
     
  • Inlocuieste strampii, daca simti ca sunt motivul nemultumirii copilului. In afara de faptul ca materialul din care sunt facuti poate provoca mancarimi groaznice, acea cusatura de la varf este absolut deranjanta pentru un copil activ, pe care hainele joaca in toate partile. Acum exista colanti din bumbac pentru copiii de ambele sexe, pot fi usor folositi pe sub pantalon pe timp de iarna.
     
  • Da-i haine de la fratii mai mari. Pe langa economia de bani si satisfacerea nevoii de a pastra lucruri in virtutea unei „valori sentimentale”, iata un alt avantaj al pasarii hainelor de copii intre frati: sunt atat de purtate incat nu mai irita pe nimeni.


    Sursa foto: gopixpic.com

     
  • Lasa-ti copilul sa aleaga! Asta daca a identificat hainele care-l irita si daca se descurca destul de bine cu vorbitul/gesticulatul/aratatul.
     
  • Verifica elasticele (in general, nu doar cele de la strampi sau pantaloni) si orice alt sistem de inchidere peste burtica (nasturi, curele etc.) E posibil ca nemultumirea copilului sa izvorasca din faptul ca se simte strangulat intr-o zona a corpului.
     
  • Trage-i bine sosetele pe picior! Ce senzatie aiurea e aceea cand o soseta prea larga se scurge de pe picior si se ruleaza in interiorul pantofului. Doua aspecte contribuie la asta: soseta e prea mare/larga, iar purtatorul este foarte activ – fix copilul in discutie. Cumpara sosete de buna calitate (de obicei, parintii nu sunt dispusi sa investeasca in sosete pentru cei mici, le considera un fel de consumabile), cu destul elastan in compozitie astfel incat sa nu se largeasca la purtat si la spalat, sa ramana trase pe picior.

 

Si fa-i copilului analizele de sange, pentru ca exista studii care au aratat ca deficitul de nutrienti din organism creste sensibilitatea acestuia. Dar asta se rezolva cu o dieta mai hranitoare si, eventual, un supliment alimentar recomandat de medic.

 

Sursa foto articol: photography.tutsplus.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!