Capusa

Autor: Redactia | 13.05.2006 | Afisări: 30927 | Comentarii: 0

Ce sa faci daca gasesti pe pielea copilului tau o capusa?

In primul rand, indeparteaza capusa. Uita orice sfat pe care l-ai auzit despre aplicarea unguentului pe baza de petrol sau oja de unghii. Acele remedii aproape niciodata nu functioneaza. In loc sa fortezi capusa sa se retraga, e foarte posibil sa o smulgi cat timp se afla in rana si o parte din ea sa ramana in piele, crescand riscul infectiilor.

Cel mai eficient mod de a scoate o capusa e sa o tragi usor cu o penseta. Prinde insecta cat mai aproape de piele si ridic-o usor. Nu intoarce sau trage puternic pentru ca ai putea rupe corpul, lasand capul inauntru, ceea ce poate duce la infectie. Spala zona unde a fost capusa si mainile tale dupa ce ai indepartat-o.

Asigura-te ca pe corpul copilului nu se mai afla alte capuse. Uita-te cu atentie pe scalp, la subsuori, locuri preferate ale capuselor.

Daca nu ai o penseta la indemana?

Cele mici pot fi indepartate cu partea netaioasa a lamei unui cutit sau cu marginea unei carti de credit. Pentru cele mai mari iti poti folosi unghiile. Ai grija sa nu strangi capusa daca este plina de sange, pentru ca ar putea retrimite sangele in organismul copilului. Cat mai repede posibil, spala zona cu sapun si apa, sau cel putin cu un prosop umed.

Daca nu o pot indeparta in totalitate?

Daca o parte din capusa ramane in piele, incearca sa o scoti cu un ac sterilizat in apa fierbinte, ca si cum ai indeparta o aschie de lemn. Dupa asta, spala cu grija zona cu apa si sapun.

Cum iti poti proteja copilul de capuse?

Daca bebelusul tau invata sa mearga si incepe sa exploreze natura, inearca sa il tii cat mai departe de zonele de padure. Daca mergeti intr-o excursie sau in camping, imbraca-l in pantaloni lungi pe care ii prinzi in sosete. Aplica pe incaltaminte si sosete un sprei antiinsecte.

Daca imbraci copilul in culori deschise iti va fi mult mai usor sa vezi capusele. Daca mergeti in plimbari cu familia, verifica imbracamintea sa vezi daca s-au prins de ea capuse.

La sfarsitul zilei, verifica pielea fiecarui membru al familiei sa vezi daca nu cumva au capuse.

Un dus va indeparta capusele care nu sunt foarte bine prinse.

Daca luati cu voi si cainele familiei, verifica-l mai ales in jurul capului si gatului. Animalele de companie pot transmite capusele celorlalti membrii ai familiei.

0 bg Îmi Place

Comenteaza
Ultimele articole