Sari la conținut

Cele mai bune scoli generale din tara

In fiecare an parintii care trebuie sa isi inscrie copilul la scoala generala nu poate sa nu se intrebe: care este cea mai buna scoala generala.

Inscrierile pentru noul an scolar incep primavara, conform unui calendar publicat anual de catre Ministerul Educatiei. Vedeti aici calendarul pentru anul scolar 2015-2016.

In principiu, anual, pasii sunt aceiasi - trebuie sa vedeti la ce scoala sunteti repartizat, in functie de adresa la care locuiti. Urmeaza intalnirile din cadul scolii in care sunteti informat cum inscrieti copiii, aveti ziua portilor deschise in care puteti vizita scoala, asista la cursuri, discuta cu invatatorii. Odata ce v-ati hotarat asupra scolii trebuie sa depuneti dosarul si, ulterior, se vor afisa listele de copii inscrisi la fiecare unitate de invatamant.

 

Ce poate face parintele pentru a se asigura ca a ales o scoala buna

Cautati informatii despre scoala la care sunteti repartitati. Aveti un top util, facut de Ministerul Educatiei, pe care il gasiti la aceasta adresa. Acest top prezinta scolile in functie de media generala obtinuta de copii in clasele V-VIII, dar si media de la Evaluarea Nationala. Cu cat diferenta intre ele este mai mica si scoala este mai sus in clasamentul general, cu atat scoala respectiva este mai buna.

Cele mai bune scoli din tara, conform acestui top sunt urmatoarele:

La aceste informatii puteti adauga si informatii privind media cu care s-a intrat la liceu. Gasiti astfel de informatii pe situl admitereliceu.ro

Nu uitati sa vizitati si scoala si sa vorbiti cu profesorii.

Daca sunteti multumiti cu scoala la care ati fost repartizati atunci stresul se diminueaza simtitor pentru ca, in mod obligatoriu, copilul dvs isi va gasi un loc acolo.

 

Daca nu sunteti multumit si vreti o scoala mai buna problema devine dificila. Conform metodologiei puteti alege si o alta scoala decat cea repartizata, insa conditiile de inscriere sunt mult mai dificile. Fiecare scoala poate sa aiba un numar de locuri libere la care pot apela parintii care nu locuiesc in aria ce circumscriptie. Daca sunt mai multe locuri decat cereri, atunci departajarea se face dupa urmatoarele criterii:

a) existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului;
b) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti. Situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti;
c) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
d) existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva.
 
Care este solutia la care apeleaza parintii care vor alta scoala? Vizele flotante - isi schimba, in acte, domiciliul, astfel incat sa para ca locuiesc in vecinatatea scolii pe care au ales-o. 

"In Capitala, bataia cea mai mare se da pe scolile centrale. Dat fiind faptul ca unul dintre cele mai importante criterii care stabilesc prioritatea este domiciliul, se observa si o crestere a cereii pentru schimbarea domiciliului. Mai mult, pe internet au aparut mii de oferte de vanzare sau cumparare a vizelor de flotant. In functie de zona, preturile incep de la 50 de euro si ajunng pana la 300, in cazul scolilor cu renume." De aici

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!