Sari la conținut

Fiecare fata cu tunsoarea sa potrivita

Pentru a armoniza si a pune in valoare caracteristicile copilului dumneavoastra, zambetul si privirea in special, nimic nu e mai important ca o tunsoare potrivita. Iata cele mai mari principii bune de respectat:

 Pentru a subtia o fata rotunda…

Pastrati desimea parului de deasupra capului si degajati lateralele. Ceafa degradata si scurta pentru baieti, chiar sub urechi pentru fetite. Daca fata sa este foarte foarte rotunda, veti atenua efectul sau de “bila de clovn” cu franjuri foarte fine si mici “gherute” de par peste urechi.

 Pentru a rotunji o fata alungita…

O tunsoare mai lata, plonjand catre spate (mai lung in fata decat pe ceafa) care va invalui fata. Pentru asta, taiati pe dedesubtul nivelului barbiei si niciodata mai sus.

 Pentru a indulci o fata patrata…

Pastrati de aceasta data desimea pe laterale si un pic pe varful capului. Faceti o taietura mai patrata, in degrade, dar nu prea scurta pentru a nu accentua forma patrata din partea de jos a fetei: la nivelul maxilarului, este perfect pentru a indulci trasaturile. Si mai ales, fara franjuri!

 Copilul nu are prea mult par…

Este un motiv in plus pentru a-l arata! Taiati doar varfurile si pastrati cat mai multa desime e posibil.

 Copilul are parul des…

Taiati scurt si in dregrade.

 Copilul are fruntea lata…

Acoperiti-l cu franjuri fine…Pentru o frunte mai degraba ingusta, degajati-o lasand parul pe spate sau pe o parte.

Atentie! Fara franjuri groase pentru copiii mai mici de trei ani, ele ingreuneaza fata ce va parea “bondoaca”, cu atat mai mult cu cat el are deja fata un pic patrata.

Articole relationate
Povești citite de părinți

Povești citite de părinți

Mi se pare foarte important să le citim copiilor noștri cărți de povești, basme, etc. Cred că e esențial în dezvoltarea pasiunii lor pentru citit. Dacă ar trebui...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat

  Ce fel de părinți suntem?

  Mă ia capul rău de tot când văd/aud ce fel de părinți suntem. Cu toții! Păi ce pretenții să avem noi de la copiii noștri când noi suntem în halul în care suntem. Nu exagerez deloc...

  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti