Sari la conținut

Răspunsuri
Bolile copilariei intaresc imunitatea f bine. Multe mame alearga sa stimuleze I munitatea prin diverse mijloace. Citeam undeva de curand ca imuniatatea are un mecanism f fin la care, de fapt, nu e permis sa umblam. O ppoti intretine dar nu ai voie sa o stimulezi. Si o intretii prin hr ana sanatoasa, iesit la aer, miscare multa, somn bun si multa intelegere si iubire fata de copil. In fond e simplu, dar noi complicam totul.
este adevarat ca bolile intaresc organismul in oarecare masura. este foarte importanta alimentatia multe legume, fructe, proteine de calitate, practicarea unui sport, petrecerea cat mai mult in aer liber. si de exemplu in lunile septembrie -octombrie si martie aprilie nu ar fi rau sa ii dai un supliment gen vitamina c; discuta cu doctorul tau
Dupa varicela copilul ar trebui ferit de colectivitati 1 luna de zile sa nu raceasca sau sa se imbolnavesaca, si eu sunt de parere ca mai bine avem grija prin alimentatie, atentie.
În condiţiile în care în România se prescriu aceste medicamente pe scară foarte largă, multă lume are impresia ca ele sunt absolut necesare sau ca trebuie să fie extrem de eficiente din moment ce atâţia copii le primesc. Este bine ca părinţii să fie informaţi în legătură cu faptul că este foarte posibil ca acest tratament complicat şi destul de costisitor să nu aibă nici un efect. Imunitatea umană este un domeniu extrem de vast care încă conţine multe mistere, de aceea nu se poate da, la ora actuală o explicaţie ştiinţifică pentru aceste diferenţe între copii. De ce unii răspund şi alţii nu, aceasta este încă o întrebare fără răspuns.
Adevarata protecţie antiinfecţioasă, singura atestată ştiinţific fără loc de dubii, se face printr-o alimentaţie corectă si un stil de viaţă sănătos. Aşadar, un copil activ, sănătos, care consumă zilnic fructe şi legume proaspete probabil că nu are nevoie de nici un fel de imunostimulare farmaceutică pentru că organismul său sănătos ştie să se apere în mod natural. Aceşti copii se pot îmbolnăvi, desigur, dacă intră în contact cu microbii respectivi, dar şansele ca ei să dezvolte forme grave de boală sunt minime.
Pe de altă parte, copiii mai sensibili, care fac infecţii frecvente, cei care nu se alimentează corect, nu se odihnesc bine, suferă de anemii, alte deficienţe sau boli cronice, aceştia ar trebui să fie "clienţii" curelor de imunostimulare. Ei pot dezvolta forme mai grave de boală iar imunostimularea poate să reducă frecvenţa acestor episoade neplăcute. În general, în străinătate nu se practică imunostimularea decât pentru copiii cu risc, ea nu se recomandă de rutină tuturor copiilor, aşa cum se întâmplă la noi în ultimul timp.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!