Sari la conținut

Trei pasi ca sa invingi obezitatea

Mamele care primesc diagnosticul de obezitate pentru copilul lor simt ca sunt lovite de traznet, deoarece multe dintre ele nu isi imagineaza ca rotunjimile dragalase ale copilului pot fi catalogate drept obezitate. Chiar si numai avertismentul ca este posibil ca cel mic sa fie predispus la asa ceva este devastator pentru cei mai multi parinti. Nu este insa o situatie fara speranta. Exista multe moduri in care poti preveni sau trata obezitatea copilului. Mai mult, aplicand aceste masuri simple vei evita o multime de probleme de sanatate care pot aparea in cazul copiilor obezi. In plus, toata familia va beneficia de pe urma acestor masuri.

Nu este simplu sa faci asta de una singura si uneori nu este nici sigur. Discuta nevoile copilului cu doctorul lui si el este cel care te va indruma pentru inceput: ori catre un specialist in modelarea comportamentului (un psiholog) ori catre un nutritionist care te va ajuta sa ii creezi meniu special copilului. Acasa, abordeaza strategia de mai jos, in trei pasi. Copilul tau va trebui sa isi imbunatateasca dieta, nivelul de activitate si probabil increderea in sine.

1.       Obiceiuri alimentare mai bune

Daca copilul tau este supraponderal sau obez nu este cazul sa il treci dintr-o data la o dieta drastica. Tot ceea ce are nevoie este un mod mai bun de alimentatie pe care sa il poate urma si peste ani de zile. Si va fi mai simplu pentru el (si pentru tine) daca regulile se aplica intregii familii. Din nou, discuta despre necesitatile copilului tau cu un medic sau un nutritionist. In multe cazuri, copiilor li se indica nu sa piarda din greutate ci sa nu mai ia in greutate, deoarece ei cresc si compenseaza prin inaltime greutatea existenta.

Ca si reguli generale va trebui ca intreaga familie sa urmeze un regim alimentar care este mai sarac in grasimi, sare si zahar si mai bogat in fructe, legume, produse lactate slabe, carne slaba si cereale integrale. Acestea ofera un aport nutritional maxim si unul caloric moderat. De asemenea fii atenta la bauturi. Este atat de usor sa “pui pe tine” band bauturi care contin zahar mult. In loc de acestea bea apa sau lapte degresat.

2.       Creste nivelul de activitate fizica

Din anii dinaintea scolii si pana la maturitate, avem nevoie de cel putin o ora de activitate fizica moderata pana la viguroasa in fiecare zi. Nu te alarma, aceste 60 de minute nu trebuie sa fie consecutive. Perioadele scurte de activitate se cumuleaza.

In plus, jocul activ si exercitiile fizice au beneficii mult mai mari decat simpla pierdere in greutate sau de mentinere in forma; Activitatea fizica poate reduce stresul, stimuleaza sistemul imunitar si intareste inima si plamanii, muschii si oasele.

3.       Creste-i increderea de sine

Copiii care sunt supraponderali au adesea o stima de sine scazuta, iar cele doua conditii se pot combina pentru a forma un cerc vicios. Dupa cum iti ajuti copilul sa faca schimbari fizice, prin dieta si activitate, ajuta-l, de asemenea, sa faca eforturi pentru a-si construi o stare buna de sanatate emotionala si mentala.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!