Sari la conținut

Copiii trebuie sa manance unt

Untul este unul din cele mai sanatoase alimente pentru copii. Am cateva argumente care vin in favoarea acestei afirmatii. Inainte de asta spun doar ca felia de paine de casa unsa cu unt si paharul de lapte au fost si vor fi cea mai buna solutie pentru micul dejun.
 
1. Este cea mai mare sursa de acid linoleic conjugat (CLA). Untul este cea mai buna sursa de CLA. Concentratia lui variaza de la vara la iarna, in functie de modul in care sunt alimentate vacile. De ce este binefactor CLA? Inhiba cancerul in toate formele lui avand unul din cele mai puternice efecte antitumorale. In plus, acest acid gras inhiba in principal cresterea celulelor canceroase in piele, colon, tesut mamar si pulmonar. Studiile multiple arata ca CLA reduce dimensiunea tumorilor, beneficiile find evidente daca se conuma unt in tot cursul vietii si mai als in copilarie.

Copiii trebuie sa manance miere!
 
2. Acid butiric. Untul gras, integral, contine acid butiric in proportie de 4%. Acest acid este un acid cu pronuntat efect anti-cancerigene si un excelent stimul al sistemului imunitar.
 
3. Grasimile din unt nu ingrasa! Untul este o sursa bogata de acizi grasi cu lant scurt si mediu, iar aceste molecule nu fac parte din categoria celor care se depun in tesutul adipos.

Hrana eco pentru copilul tau
 
4. Untul previne cariile. Untul contine asa numitul factor X care are capacitatea de preveni dezvoltarea unor anumite tipuri de bacterii, cu efecte beneficie in prevenirea cariilor dentare. Untul este o sursa de vitamina K, vitamina care reduce riscul de cancer de prostata cu 35 la suta. 
5. Untul sustine absorbtia vitaminelor liposolubile. Untul este o sursa puternica de vitamine A, D si E, este mijlocul de transport perfect pentru aceste vitamine, deoarece asigura necesarul de grasime pentru absorbtia lor. Vitamina A, de exemplu trebuie sa fie transformata de organism, combinata cu untul absorbtia este integrala. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti