Sari la conținut

‘Checul’ aperitiv- mic dejun, gustare sau antreu

Rețeta – după vârsta de un an.

Și rețeta de ‘chec’ aperitiv este, desigur, una ușor de realizat și relativ rapidă. Nu trebuie să fii vreun pui de chef ca să-ți iasă și, ce îmi place mie cel mai mult la ea, este că pot jongla cu ingredientele în funcție de dorințe sau pur și simplu de ce am prin frigider.
Așa cum spuneam, ‘checul’ aperitiv poate fi o gustare, mic dejun sau antreu. Pe mine una mă scoate din încurcătură imediat atunci când am musafiri, la fel ca și ”Rulada baghetă cu brânză și legume”.

Este un preparat ce poate fi dat copiilor după un an, pentru că se pune și albușul oului, nu doar gălbenușul. Iar în varianta cu șuncă (de pui sau de curcan) eu i l-am dat fetiței mele abia la doi ani. Dar, așa cum spuneam mai sus, checul aperitiv poate fi făcut după dorință și nevoie cu ce ingrediente vreți. De o regulă însă este bine să ținem cont. Numărul ouălelor să fie egal cu numărul lingurilor de făină.

Așadar, pentru acest ‘chec’ aperitiv eu am folosit:

  • 4 ouă (eu le prefer întotdeauna pe cele de țară, dar nu toată lumea are acces la ele. Decât să luăm dintr-o sursă care nu este sigură, mai bine din comerț)
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 150-200 g de cașcaval ras
  • 150 de grame de șuncă de pui sau curcan (cum spuneam, se poate si fără dacă nu vreți să puneți)
  • un ardei capia mare (este mai gustos cel capia în opinia mea)
  • 2 linguri de măsline feliate (eu prefer să le cumpăr întregi să le tai eu. Parcă nu îmi inspiră încredere cele deja mărunțite)
  • 100 de grame ciuperci (eu am folosit din borcan, dar sunt foarte bune și cele proaspete)
  • 1 legătură de pătrunjel sau mărar (eu recunosc că am uitat să pun de data asta :-D, dar e mai gustos cu verdeață și arată mai bine)
  • sare și piper dacă vreți (eu nu mai pun de obicei).

Ardeiul, șunca, ciupercile și verdeața se toacă mărunt, se adaugă peste ele, într-un bol mare, măslinele și cașcavalul, făina amestecată cu praful de copt, gălbenușurile, sare și piper (dacă vreți). Separat se bat spumă albușurile și se încorporează cu o spatulă în restul compoziției.

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. (a mea este destul de mare, e posibil dacă aveți una mai mică să mai rămână compoziție. Atunci când îmi rămâne, eu mai pun în câteva forme de brioșe, pentru că o atrag mai mult pe mogâldeață așa). Dacă nu aveți în casă hârtie de copt, puteți să ungeți tava cu puțin unt sau ulei și apoi tapetată cu făină. Se toarnă compoziția, dar cu grijă, să nu fie tava plină pentru că va crește și va da și pe lângă.

Se lasă la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 de minute sau până se rumenește deasupra. Puteți face testul scobitorii, dar e posibil să rămână cașcaval pe scobitoare să credeți că nu este făcut (eu am pățit-o).

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!