Sari la conținut

10 super idei de joacă alături de cei mici care sigur îți vor aminti de copilărie

E o veselie și o hărmălaie la noi în casă seara și în weekenduri, când ne strângem toți patru și încingem tot felul de jocuri, încât dacă am locui la bloc, cred că ne-ar evacua vecinii. Copiii sunt argint viu, au o poftă de joacă maximă, noi ținem pasul cum putem.

Avem o lista de jocuri preferate, numai bune de practicat în mijlocul sufrageriei, de mari și mici deopotrivă. Unele-s de când eram eu de-o șchioapă, pe altele le-au inventat copiii mei sau le-am descoperit cu diverse ocazii.

Așa că dacă sunteți în până de idei de activități pentru zilele ploioase sau pentru alte ocazii când petreceți timp în casă, ați venit în locul potrivit.

Huţa cu căruța, pan’ la baba Măriuța

Jocul asta era bucuria copilăriei mele și nu aveți nevoie decât de o pătură și de propriile brațe că să îl duceți la bun sfârșit.

Numai ce începeam să trag de bunicii mei: Huţa, vreau huţa! Și pregăteau dragii de ei o pătură, apucau câte un capăt fiecare, mă invitau să mă așez confortabil, că într-un hamac, și începeau să mă legene iar și iar. Cum mă puneau jos, cum îi implorăm să continue, de lăsau deoparte oboseală și durerea de mâini și o luau de la capăt. Cântau așa: “Huţa-huţa cu căruța, pan’ la baba Măriuță!!!” Uraaa! strigam și Doamne, cât de fericită eram în momentele alea!

Huta e și bucuria copiilor mei. Și încerc, așa cum făceau odinioară bunicul și bunica, să îi dau mult și tare, până îi văd cu gură până la urechi și cu ochii umezi de entuziasm.

Când sunt singură cu copiii și n-am cu cine să mă fac hamac pentru ei, îi pun pe rând sau împreună pe o pătură și îi târăsc pur și simplu pe parchet. Le place și așa, dar tot huţa e mai tare

V-ați ascunselea

Clasicul v-ați ascunselea merge jucat în curte sau în față blocului, dar la fel de bine puteți încinge câteva runde și în casă. E așa inventiv Albert și găsește atâtea locuri în care să se pitească, încât greu îl găsesc: în dulap, sub pat, după ușa de la spălătorie sau după birou. Asta mic pufnește imediat în ras și atunci îl descopăr. Sau merge motanul înainte cu coada ridicată și îmi da de înțeles că ar fi zglobiii prin preajma.

(...)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Sursa foto: Ruxandra Luca

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!