Sari la conținut

5 idei pentru pachețelul cu mâncare al școlarului – Food for Brain (1)

Dacă și la voi școala bate la ușă, probabil vă gândiți și la ce veți pregăti de mâncare copiilor pentru prima săptămână. Noi am început deja programul de școlar și deci a trebuit să ne organizăm în acest weekend cu mâncare pentru primele zile, ocazie cu care am testat și câteva noi rețete. Am pentru voi 5 idei pentru pachețelul cu mâncare al școlarului. Sper să vă fie utile și să vă placă și vouă pe cât de mult ne plac nouă.

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlarului

Așadar, evitați cât puteți:

    margarină;
    mezeluri: salam, șuncă, crenvurști, cârnați din comerț;
    iaurt cu fructe din comerț;
    foietaje din comerț – pateuri, saleuri etc;
    covrigi;
    dulciuri din comerț;
    prăjituri;
    sucuri.

Toate cele de mai sus conțini aditivi alimentari și coloranți, mult zahăr și multă grăsime din categoria celei care nu este bună. Nu vă amăgiți, copiii nu au nevoie de dulce, ca să facă față zilelor de școală! Ei au nevoie de hrană, creierul lor se hrănește sau nu în funcție de ceea ce le punem noi la pachet și de ce le oferim la micul dejun.

    Pentru a înțelege exact ce se petrece cu un copil la școală, în funcție de mâncarea pe care o consumă încă de la prima oră a trezirii, vă invit să citiți unul dintre cele mai apreciate articole de pe blog: ”Părinți, avem o problemă, se numește NDD”. NDD înseamnă Nutrition Deficit Disorder (boala deficitului de alimentație) și este un termen care îi aparține medicului pediatru William Sears, pe baza practicii sale medicale. În articol avem toata povestea care se petrece în corpul și creierul unui copil de fiecare dată când mănâncă. Citiți, e foarte interesant, vă asigur!

Idei pentru pachețelul cu mâncare al școlarului

Ziua 1 – Chec cu dovlecei și brânză

Este o idee din categoria acelora care ne poate ajuta și pentru pachet, dar și pentru micul dejun acasă. Îi putem adăuga un iaurt de băut sau un supliment de brânză sau o salată la micul dejun. În pachețelul școlarului e suficientă o felie de 2 cm, zic eu. Depinde și de apetitul copilul vostru. Puteți folosi ce făină doriți voi.

M-am inspirat dintr-o revistă Mega Image, ca să știți să nu le ocoliți, că sunt sursă bună de idei pentru casă și bucătărie.

Ingrediente:

    2 dovlecei medii;
(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Arhiva personală Florina Badea

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!