Sari la conținut

7 trucuri care te pot ajuta să-i pregătești pe copii pentru școală sau grădiniță

Ziua bună se cunoaște de dimineață, nu?! Dar ce te faci când ai unul sau doi ori mai mulți prichindei pe care trebuie să-i trezești în fiecare dimineață și să-i pregătești pentru școală ori grădiniță? Uneori, tot acest proces înseamnă... haos! Cum poți să te organizezi mai bine? Descoperă în articol câteva trucuri care te pot ajuta.

Când vine vorba despre trezitul copiilor în zori de zi și pregătirea lor pentru școală ori grădiniță, pentru unii părinți începe coșmarul. După deșteptare, încep “negocierile”: spălatul pe dinți, îmbrăcatul, pieptănatul, micul-dejun… Totul contra-cronometru!

Însă poți scăpa de tot stresul începutului de zi dacă apelezi la câteva trucuri. Iată despre ce este vorba:

Respectă ora de culcare! Întotdeauna!

Rutina pentru un somn bun la copii începe cu o oră fixă de culcare. De obicei, ora 21.00 este cel mai bun moment pentru ca cei mici să fie deja în paturile lor, în pijamale, gata de somn. Un program strict de care depinde odihna celor mici pe timpul nopții și modul în care ei se vor trezi a doua zi.

Pregătește hainele cu o seară înainte

Îţi pooate fi mult mai ușor dacă alegi de cu seară hainele pe care le copiii le vor purta. Chiar și hainele tale! “Dar eu nu vreau pantalonii albaștri! Și nici bluza cu pisici!”… sună cunoscut?! Ca să nu te confrunţi cu mofturile celor mici, îi poţi ruga să-şi aleagă ei ţinuta pentru a doua zi, tu urmând doar să verifici dacă aceştia şi-au îndeplinit sarcina.

►Citește și 7 feluri simple, dar minunate, în care poți începe dimineața alături de copilul tău

Gustări pregătite în prealabil

Atunci când trebuie să-ți lași copiii la școală ori la grdiniță, iar apoi să ajungi și tu la locul de muncă, timpul destinat micului dejun este foarte limitat. Prin urmare, îți poate fi de mare ajutor dacă pregătești de duminică mici gustări pe care să le oferi copiilor la micul dejun, în timpul săptămânii.

Nu rata rubrica “Meteo”!

Ori verifică starea vremii cu o zi înainte prin intermediul unei aplicații de pe telefonul tău mobi ori de pe internet. Prognozele de pe o zi pe alta sunt de cele mai multe ori sigure în proporție de 90%, așa că e bine să știi dacă vei avea nevoie dimineațaă de pelerine sau umbrele. În plus, vei știi și ce haine să alegi.

Setează alarma cu 15-30 de minute înainte de a-i trezi pe copii

Astfel, ai timp doar pentru tine! Îți bei cafeaua, urmărești știrile, poate și faci câteva minute de exerciții fizice… toate acestea contribuie la bunădispoziția ta. Dacă tu ești relaxată și cu energie pozitivă îți va fi mult mai ușor să le transmiți și celor mici starea ta, iar crizele de plâns și țipetele pot dispărea complet în orice dimineață.

►Citește și 4 idei de mic dejun pentru școlari și preșcolari

Timp-limită de stat în baie!

Mai ales dacă împățiți o singură baie! Și fără jocuri pe telefon ori tabletă în timp ce princhindeii folosesc toaleta!

Muzica face minuni

De asemenea, muzica poate contribui la un start cu energie și bunădispoziție! Alcătuiește un playlist cu melodiile preferate ale copiilor tăi ori deschide radioul în timp ce vă pregătiți pentru a pleca de acasă. Muzica chiar are efect terapeutic!

Sursa: BabyCenter

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!