Sari la conținut

Atenție la alergiile alimentare ale copiilor!

Sunt unii copii care nu mănâncă unele alimente și ajung să afle, după controale medicale, că sunt alergici la acestea. Doar că noi, mamele, ne supărăm și ne încrâncenăm prea repede uneori pe acest subiect. Ca să ajuți un copil care are o anumită alergie, întâi e nevoie să recunoști tu, părintele lui, simptomele, după care să mergi la medic. Pentru alergii alimentare sunt niște analize specifice pe care trebuie să le faci. Medicul pediatru va colabora cu medicul alergolog și doar așa veți ajunge să le țineți sub control. Dar iata cum. Ne spune dr. Andreea Manda, medic primar pediatru, consultant medical al blogului de viață sănătoasă și susținător al proiectului ”Copilul meu nu mănâncă!”.

► Citeşte şi Copilul meu nu mănâncă – ce să nu facem niciodată și ce putem încerca

Ce sunt alergiile alimentare

Alergiile alimentare reprezintă o problemă de sănătate cu frecvență în creștere, mai ales la copii. Majoritatea reacțiilor alergice sunt declanșate la copilul mic de lapte de vacă şi ou, iar la copilul mai mare de grâu, soia, alune, arahide, nuci, peste şi fructe de mare.
Istoricul de boală alergică la rudele de gradul I, istoricul personal de alte manifestări alergice, statusul socio-economic familial ridicat și mediul urban sunt principalii factori de risc pentru apariția alergiilor alimentare.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!