Sari la conținut

Bebeluşii şi bolile imaginare

Nu știu la voi cum e, dar am facut un sondaj printre prietenele mele si toate am păţit la fel cu bebelusii pe la reuniunile de familie. Cât cel mic e liniștit, mâncat, odihnit și zâmbitor, toată lumea e mulțumită. Tu ești o mama minunată, el un copil de poveste. Cum îl ajunge oboseala sau se satură să fie măsurat din priviri și plimbat prin brațe străine, cum brusc toţi se întreabă:

“Vai, dar ce are copilul?”

Încearcă sa răspunzi NIMIC, ca vine avalanșa. O doamna mai în vârstă preia în general iniţiativa: “Cum nimic, că are febră. Uite ce obrăjori roșii are, ia dă să văd!” In clipa aceea i se ia temperatura, musai la mâna, și se decretează un 39-40. Automat se prescriu siropuri pline de toate nebuniile cu care n-ai vrea sa îndopi un bebeluş. În cazul în care nu există astfel de leacuri prin casă, un membru al familiei este desemnat să le cumpere.

Dacă nu e febra stabilită fără termometru, sigur sunt colici, dureri de dinţi ori de alt fel, deochi (pentru care cineva are mereu un descantec pe ţeavă) sau pur si simplu răsfăț. In acest ultim caz, e vina ta că încă îi dai ţâţă la 1 an, îl culci în pat cu tine și îl cari numai în brațe.

(...)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!