Sari la conținut

Cât mai multe ore în natură! Beneficii pentru sănătatea familiei tale

De abia am aşteptat vara ca să stăm mai mult afară şi iată că, odată venită, ni se face atât de frică de efectul razelor solare încât nu mai ieşim din casă înainte de a se face ora 19. Nu glumesc deloc, în parcul în care ies eu din Bucureşti  marea majoritate a copiilor ies de la 19 spre 24 noaptea.

Şi mi se pare că nu este deloc bine să facem asta. Ne ferim atât de tare de razele de soare încât uităm de beneficiile pe care le aduce statul afară. Până la urmă, de razele de soare ne putem proteja şi cu creme şi haine, nu trebuie să stăm închişi în casă cu storurile lăsate. Uite 5 beneficii

Statul afară îţi îmbunătăţeşte vederea

Studiile au arătat că vederea la distanţă începe să se înrăutăţească din cauza faptului că supunem ochii luminii artificiale sau întunecate a interiorului. Ochii ar trebui să se bucure de culorile strălucitoare pe care le aduc razele soarelui. 

Statul afară îţi oferă vitamina D

Se întâmplă că nici adulţii şi nici copiii să nu obţină, adesea, tot necesarul de vitamina D. Ceea ce poate să ducă la probleme ale oaselor, diabet sau boli de inimă. Vitamina D este esenţială şi ea nu poate fi obţinută dacă ne acoperim imediat cu creme de protecţie solară sau ieşim numai noaptea din casă. Un pic de stat la soare dimineaţa, fără protecţie, este benefic. La fel şi spre sfârşitul zilei.

Reglează somnul

Ţinutul copiilor afară numai noaptea le dereglează somnul, ceea ce nu este deloc bine în această perioadă de creştere. Cea mai bună perioadă pentru a ieşi afară din casa este dimineaţa, odată cu primele raze de soare. Deci ar trebui să încurajezi copiii să se scoale la 5 dimineaţa în loc să-i încurajezi să stea treji până la 12 noaptea.

Oferă aer mai curat

Ştiu, vi se pare că nu are cum să fie afară aer mai curat, dacă locuiţi într-un oraş plin de maşini şi poluare. Cu toate acestea, rezultatele studiilor ne confirmă: aerul din casa este mult mai poluat decât cel de afară. 

Reduce deficitul de atenție

Ai un copil despre care ai impresia că nu se poate concentra la nimic? Că este într-o permanentă alergătură? Un studiu ne arată că avem mai multe şanse să captăm atenţia copilului dacă suntem afară şi avem numai verde în jur. Aşa că, dacă ai un copil căruia nu îi place să îi citeşti ceva, atunci ia o pătură, o carte şi mergi sub un copac, la umbră. Va fi magic.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!