Sari la conținut

Beneficiile consumului de prune. De ce este bine pentru copii să mănânce prune

Toamna este unul dintre cele mai darnice anotimpuri: nu ne oferă doar peisaje de vis, ci şi o multitudine de fructe şi de legume al căror consum se traduc prin “sănătate”. Unele dintre fructele-vedetă ale toamnei sunt prunele, care, pe lângă faptul că sunt dulci şi gustoase, sunt şi foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile consumului de fructe şi de ce se recomandă consmul lor de către copii:

► Citeşte şi Răsfăț de toamnă: Clafoutis de prune

Beneficiile consumului de prune. Puternic antioxidant

Atât pruna proaspătă, cât şi cea uscată, conţin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. De asemenea, fenolii, alţi compuşi benefici din prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman.

Beneficiile consumului de prune. Oase mai puternice

Prunele sunt bogat eîn minerale precum potasiu. Acesta, alături de alţi compuşi precum fenolii şi flavonoizii, cresc densitatea minerală a oaselor.

Beneficiile consumului de prune. Bogate în vitamina C

Vitamica C este necesară pentru muşchi şi oase sănătoase, dar şi pentru dinţi. Mai mult, vitamina C este recunoscută pentru faptul că întăreşte imunitatea copilului.

Beneficiile consumului de prune. Bogate în fibre

Prunele au un conţinut ridicat de fibre, ceea ce înseamnă că micuţul tău va avea un sistem digestiv mai sănătos, dacă va consuma acest fruct. De asemenea, fibrele stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Beneficiile consumului de prune. Benefic împotriva constipaţiei

Consumul ridicat de dulciuri cauzează adesea constipaţie şi gaze stomacale, iar cea mai bună soluţie împotriva acestora o reprezintă întocmai prunele. Conţinutul ridicat de fibe îl va ajuta pe micuţ să scape de constipaţie.

Beneficiile consumului de prune. Bogate în vitamin A

Vitamina A este esenţială pentru o piele frumoasă şi sănătoasă, dar şi pentru o vedere mai bună. Mai mult, vitamina A îl ajută pe micuţ în lupta împotriva infecţiilor.

Beneficiile consumului de prune. Păr mai puternic

Consumul de prune este ideal pentru persoanele care îşi doresc un păr mai puternic, întrucât acest fruct este bogat în fier. Această “calitate” a prunelor le face şi ideale pentru creşterea numărului de celule roşii în sânge (eritrocite), în cazul în care copilul suferă de anemie.

Beneficiile consumului de prune. Ideale pentru sănătatea sistemului nervos

Prunele sunt bogate în potasiu, ceea ce le face un fruct ideal pentru buna funcţionare a inimii şi a sistemului nervos. În procesul de creştere, copilul are nevoie de o cantitate potrivită de potasiu.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!