Sari la conținut

Ce faci când puiul e răcit? Poți să nu te panichezi?

Pun mâna pe ea, să o trag mai aproape de mine. Atingerea fierbinte mă sperie. O, Doamne, cred că îmi iese un ou ochi în cinci minute pe pielea ei. Aprind lumina și văd că e roșie toată la față. Brusc, mă curpinde panica. Suntem în prima vacanță împreună și copilul s-a îmbolnăvit. Prima ei gripă de-adevărat, cu febră mare, nas înfundat bocnă și tot tacâmul. Au urmat zeci de astfel de episoade, la toate vârstele. Până la 6 ani am ținut-o într-o cascadă de tuse, febre, muci. Am încercat de la metode băbești, preparate homeopate, până la produse naturiste și alopate. Am avut și bafta să completăm totul cu o hiper-reactivitate bronșică, adică fiecare răceală, oricât de banală, se lăsa cu tuse până la vărsătură. A trecut, Ana a crescut, sigur că de răcit răcește și acum, dar mult mai ușor și oricum, acum știu ce am de făcut când copilul e răcit.

Ce faci când copilul e răcit

Multe lichide, ceai cald și vitamina C

Într-o primă fază, eu aplic metode mai puțin invazive. Îi dau ceaiuri multe, cu miere și lămâie. Îi fac sucuri de citrice – portocale, grapefruit, lămâi și, o amintire dragă mie, farfuria colorată. Când eram mică și răceam, mama tăia pe o farfurie portocale și lămâi, punea miere pe deasupra, lăsa cam o jumătate de oră, apoi îmi dădea să mănânc fructele și să beau zeama care se forma. Mă cam strâmbam, că era acră rău, dar mă simțeam mult mai bine după aceea.

Leacuri de la bunica

Nu râdeți de mine, recunosc că în momente de panică am aplicat și leacuri “băbești”. La mine când eram mică au mers, la copilă așa și așa, o fi generația asta din alt aluat. La febră mare i-am pus șoșete cu oțet de mere și apă (am avut grijă să diluez bine oțetul, altfel este risc de iritații), iar la dureri puternice de gât comprese cu cartof ras.

► Citeşte şi Greşeli în tratarea febrei la copii

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!