Sari la conținut

Cele mai importante mesaje pentru părinți, de la Social Media for parents

Am petrecut cea mai mare parte a zilei de azi la conferința anuală Social Media for Parents. Orele astea au fost fix pe sufletul meu, cu timp fără copii pentru mine, cu întâlniri cu oameni dragi, cu multă voie bună, îmbrățișări cât cuprinde, culori vii și multe poze.

Mi-au plăcut mesajele vorbitorilor de dimineață și mi s-a părut interesant că, deși nu s-au înțeles dinainte și discursurile lor au fost pe domenii diferite (parenting, nutriție, psihologie), ideile principale au fost congruente.

Parenting-ul a ajuns un fel de bau-bau al zilelor noastre, un subiect blamat de multă lume deși nu are nicio vină. Nu parenting-ul pune presiune pe noi. Presiunea o punem noi însine, cei din jurul nostru, competiția și comparațiile cu alții, dar și societatea. Drept urmare, mie mi s-a părut foarte fain să aud mesaje despre:

    Echilibru și relaxare – Nimeni nu le face pe toate. Nimeni nu e perfect. Perfecțiunea nu există. Să îți propui să devii ceva ce nu e posibil e nedrept față de tine. Mama perfectă este o invenție care atrage după sine frustrare, durere, dezamăgire, depresie. Decât să vrei să fii mamă perfectă mai bine să fii mamă. Așa cum poți tu mai bine. Să ai curaj să te întorci spre tine, să încerci să faci ordine în dezordinea din interiorul tău și să te întrebi cine ești tu în relație cu copilul tău.

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!