Sari la conținut

Rasfat culinar: Chiftelute de curcan cu quinoa

De cand sunt mica mi-au placut chiftelutele din cauza gustului lor usor picant si a faptului ca sunt o combinatie de mai multe alimente la o singura inghititura. Un singur lucru nu mi-a placut insa, faptul ca sunt prajite. Si, in plus, contin o cantitate destul de consistenta de orez.

Din fericire insa exista remedii pentru aceste mici neajunsuri ale chiftelutelor. Cu cateva mici ajustari acestea pot sa ajunga un fel de mancare foarte sanatos. Si, trebuie sa recunoastem, si foarte usor de servit copiilor.

De ce ingrediente aveti nevoie

carne de curcan data la masina

quinoa fiarta

ceapa si usturoi taiate marunt

dovlecei

patrunjel

sos de soia

oregano

sare si piper

ou

 

Cum se prepara chiftelutele cu quinoa

Intrucat le vom face sanatoase nu le mai prajim in tigaie, ci le coacem la cuptor. Asa ca ii dam drumul sa se incalzeasca.

Pregatim o tava intinsa pe care punem o foaie de gatit.

Toate ingredientele se pun impreuna intr-un castron mare si se amesteca.

Facem chiftelutele rotindu-le in palme, ca sa fie rotunde. Le punem pe foaia de gatit la distanta una de alta. 

In 20 de minute ar trebui sa fie coapte.

 

Le putem servi ca atare sau le putem da printr-un sos de rosii incalzit. Putem sa presaram deasupra si un pic de parmezan ras.

 

Chiftelutele cu quinoa si sos rosu

Daca iti plac mai mult chiftelutele cu sos atunci afla ca acestea sunt si mai usor de facut. Poti pastra ingredientele de mai sus, dar poti si sa jonglezi cu ele - cum ar fi sa adaugi frunze de ceapa verde sau altfel de condimente.

Si chiftelutele in sos rosu sunt sanatoase, nu sunt deloc prajite in ulei. Si, in plus, sunt facute pe aragaz, ceea ce poate reprezenta un plus pentru multe mame:

 

Tu pe care le preferi?

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!