Sari la conținut

Copiii sub 3 ani vor beneficia de „activităţi educative” în creşe şi grădiniţe, a decis Guvernul

Premierul României anunță modificări în învățământ. Finanțarea de bază pentru copiii sub 3 ani înscriși la creșe și grădinițe se va realiza, începând cu anul școlar 2019-2020, din bugetul de stat și după metodologia Ministerului Educației Naționale (MEN), anunţă portalinvatamant.ro

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi,  Ordonanţa potrivit căreia copiii cu vârsta mai mică de 3 ani, înscrişi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, vor beneficia „de activităţi educative” susţinute de cadre didactice, respectiv educatori / educatori - puericultori. 

"Avem o Ordonanță în domeniul educației, care include măsuri bune, menite să contribuie la creșterea calității în învățământ. În ceea ce privește învățământul anetprescolar, mai exact pentru copiii sub 3 ani care se află în creșe și grădinițe, începând cu viitorul an școlar, finanțarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat, după metodologia Ministerului Educației. Această modificare atrage după sine abrogarea sau aprobarea, mai bine spus, a unui plan de școlarizare de către Ministerul Educației. Concret, copiii cu vârsta mai mică de 3 ani vor beneficia de activități educative susținute de către cadre didactice specializate”, a spus Dăncilă. 

Altfel spus, finanţarea urmează să fie asigurată din anul şcolar 2019-2020 de către stat şi nu de către autorităţile locale, aşa cum este în prezent.”Finanţarea se va face în baza şi în limitele costului standard pe antepreşcolar, după metodologia adoptată de MEN”, a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Sursa foto: Pixabay
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!