Sari la conținut

Copilul mic nu trebuie lăsat nicio clipă singur în cadă, nici dacă stă pe scăunel! Povestea pe care ar trebui să o citim cu toţii

Siguranţa copilului.  Povestea tragică a unui băieţel de 7 luni trebuie citită de toată lumea. E important să conştientizăm pericolul pe care îl pot ascunde scaunele de baie, dacă sunt folosite în absenţa unui adult. 

Alex, un băieţel de 7 luni din SUA, făcea baie în cadă cu sora lui, Lily, de doi anişori, când mama lor a ieşit pentru câteva clipe din baie, cu gândul de a pune nişte apă la încălzit. Între timp, fratele ei şi soţia acesteia, Barr, au sunat la uşă. Joanne a deschis şi, după doar câteva secunde, au auzit-o pe Lily urlând de parcă s-ar fi sfârşit pământul. Cei trei au dat fuga în baie, unde l-au găsit pe Alex cu faţa în jos, în apă.

„E un băieţel destul de crescut, de greoi. Probabil s-a lăsat în faţă, ventuzele s-au dezlipit şi a fost prins cu capul în apă, sub scaun”, a explicat mama lui.

► Citeşte şi Baia bebelusului - tot ce trebuie sa stii

Barr s-a repezit prima la copil şi, când l-a scos din apă, i-a văzut chipul verzuliu şi buzele vinete. Fratele lui Joanne a chemat imediat ambulanţa, iar Barr a început să îl resusciteze. Paramedicii au sosit destul de rapid, însă pulsul micuţului era de negăsit. Susţinut de aparate, micuţul a supravieţuit, dar după patru zile medicii au luat decizia de a-i scoate tuburile şi nu a mai rezistat.

Nu vrem să ne gândim la greutatea pe care o poartă părinţii, însă sperăm ca lecţia aceasta rămână în minţile tuturor părinţilor.

Copilul nu trebuie lăsat nesupravegheat în apă, nici măcar pentru câteva secunde!

Trebuie să reţinem că, deşi scaunele de baie sunt special concepute pentru ca micuţul să fie în siguranţă în cadă, pot deveni un adevărat pericol dacă sunt folosite în lipsa unui adult. Ventuzele cu care acesta se prinde de scaun se pot desprinde, existând riscul ca cel mic să se răstoarne cu tot cu scaun, ajungând să se blocheze cu capul sub apă.

Sursa: Scary Mommy
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!